Operació policial

Desmantellen dos laboratoris de cocaïna a Barcelona i hi requisen 800 quilos de droga

Els agents han requisat gran quantitat de precursors per al processament de cocaïna, 152.000 euros, cinc vehicles, una arma de foc, premses hidràuliques i dispositius electrònics, entre altres objectes

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha desmantellat a la província de Barcelona dos laboratoris clandestins de processament de cocaïna, en una operació en què han requisat més de 800 quilos d’aquesta droga i han sigut detingudes set persones.

Segons informa aquest dilluns la Policia Nacional, l’organització criminal es dedicava a l’elaboració de cocaïna en aquests dos laboratoris clandestins ubicats a Alella i el Masnou i posteriorment la distribuïen per tot el territori nacional.

A més de la droga intervinguda en l’operació policial, els agents hi han requisat gran quantitat de precursors per al processament de cocaïna, 152.000 euros, cinc vehicles, una arma de foc, premses hidràuliques i dispositius electrònics, entre altres objectes.

La investigació de la Policia Nacional, que es va iniciar el 2020 i que s’ha desenvolupat en tres fases, ha permès desarticular per complet aquesta organització criminal establerta a la província de Barcelona.

A finals del 2020, els agents van tenir coneixement de l’existència d’una organització criminal, d’origen dominicà, presumptament dedicada al tràfic de cocaïna.

Constatats els fets, en aquesta primera fase de la investigació els agents van detenir dos individus i van confiscar 33 quilos de cocaïna i 52.000 euros en efectiu.

Després de diverses indagacions policials, els investigadors van començar a identificar els presumptes membres de l’organització, i van acreditar que estaven establerts a la província de Barcelona, majoritàriament a la localitat de Badalona.

A principis del mes d’agost passat, en una segona fase de la investigació, els agents van observar que un dels principals investigats es reunia amb un altre individu, que portava una bossa sospitosa.

A l’interior de l’esmentada bossa, els agents hi van localitzar tres blocs de cocaïna amb un pes total de 3,3 quilos, motiu pel qual va ser detingut.

A més, en el registre del seu domicili de Badalona van intervenir 2,5 quilos de cocaïna més, així com 25.180 euros, 2.300 francs suïssos, un rellotge valorat en 6.000 euros, un telèfon mòbil valorat en 1.600 euros i una motocicleta.

Pocs dies després, en la tercera fase de l’operació, els investigadors van detenir tres persones més i van realitzar cinc escorcolls en diferents localitats de Barcelona: Montgat, Alella, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona ciutat.

En el registre practicat a Alella, els agents hi van desmantellar un laboratori clandestí en què es portava a terme el processament i posterior elaboració de la cocaïna, mentre que en el de Montgat hi van trobar la substància estupefaent ja preparada per ser distribuïda.

A més, els agents van localitzar 497 quilos de cocaïna, una arma de foc, 75.120 euros en efectiu, cinc vehicles, 12 telèfons mòbils, sis rellotges d’alta gamma i una màquina comptadora de bitllets.

Finalment, els agents van detenir a Barcelona una última persona més per la seva presumpta implicació en aquesta trama criminal dedicada al processament i la distribució de cocaïna.

Notícies relacionades

En el registre del seu domicili, a la localitat barcelonina del Masnou, hi van desmantellar un segon laboratori de processament i elaboració de cocaïna, de menys entitat que l’anterior, i hi van confiscar 292 quilos de substància i una gran quantitat de productes químics –precursors–, concretament 1.250 litres d’hexà i 198 litres de bisulfit sòdic.

L’operació ha finalitzat amb la detenció de set persones i la confiscació de 836,871 quilos de cocaïna, així com 3.450 litres de productes químics, 152.000 euros en efectiu, cinc vehicles, una arma de foc, encunys, premses hidràuliques, dispositius electrònics i altres efectes de gran valor.

Temes:

Drogues