Homicidi al Canadà

Un apunyalament múltiple al Canadà deixa almenys 10 morts i 15 ferits

Els autors de l’agressió ja han sigut identificats, tot i que estan en parador desconegut | El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, qualifica d’«horrorosos» els atacs

2
Es llegeix en minuts

La Policia del Canadà (RCMP) va informar diumenge que almenys 10 persones han mort i 15 han resultat ferides en un apunyalament múltiple en diverses localitzacions de la província de Saskatchewan, al centre del Canadà.

«En aquest punt de la investigació, hem localitzat 10 cossos sense vida en 13 localitzacions», ha explicat una portaveu de la policia en una roda de premsa. A més, ha afegit que «diverses víctimes addicionals» estaven ferides, incloses 15 que han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris.

Segons la investigació preliminar, els agents consideren «que algunes de les víctimes han sigut atacades intencionadament, mentre que d’altres han sigut agredides a l’atzar».

Les autoritats estan mirant de localitzar dos sospitosos homes, Damien Sanderson, de 31 anys, i Myles Sanderson, de 30. La RCMP ha emès una alerta a tota la província sobre dues persones perilloses, ja que considera que els dos sospitosos continuen armats.

«Com que els sospitosos estan pròfugs, també hem demanat que l’alerta s’estengui a Manitoba i a Alberta», ha informat la policia canadenca en un comunicat de premsa.

Els agents han recomanat als ciutadans que prenguin precaucions. «Si es troba en aquesta àrea, busqui refugi immediat. No surti d’un lloc segur i vagi amb compte al permetre que altres persones entrin a la seva residència», ha advertit el cos policial. Així mateix, ha demanat als veïns que no s’acostin a persones sospitoses ni recullin individus a les autopistes.

Trudeau qualifica d’«horrorosos» els atacs

«Els atacs d’avui a Saskatchewan són horrorosos i desoladors. Els meus pensaments estan amb aquells que han perdut els seus éssers estimats i amb els que han sigut ferits», va declarar Trudeau a Twitter.

El primer ministre canadenc va afegir que el Govern està seguint molt de prop la situació mentre les forces de seguretat intenten localitzar Damien Sanderson i Myles Sanderson, els dos presumptes autors dels atacs.

El ministre federal de Relacions Indígenes, Marc Miller, també va assenyalar a Twitter que ha contactat amb els líders de James Smith Cree Nation per oferir tot el suport i assistència que puguin necessitar en els pròxims dies.

Per la seva banda, les autoritats de James Smith Cree Nation han declarat l’estat d’emergència i han establert dos centres d’operacions d’emergència per «proporcionar suport sanitari a les tres comunitats» de la reserva.

La Policia Muntada del Canadà va indicar en una roda de premsa que els atacs amb arma blanca es van iniciar diumenge a primera hora del matí a James Smith Cree Nation, una reserva indígena situada al nord de Saskatchewan que es compon de tres comunitats, i a la pròxima localitat de Weldon.

Notícies relacionades

En total, la policia va identificar 13 llocs on es van produir atacs amb arma blanca.

Les autoritats canadenques no han informat de les possibles causes dels atacs, tot i que sí que van dir que algunes de les víctimes van ser agredides intencionadament mentre que d’altres ho van ser de manera arbitrària.