Sinistre a València

Testimoni de la tragèdia del Medusa Festival: «Ningú sabia què estava passant»

Els assistents narren els fets i reconeixen que la força del vent els feia pànic: «Després del que ha passat ja no hi ha ganes de res»

  • Un mort i desenes de ferits al Medusa Festival al caure part de les estructures pel vent

2
Es llegeix en minuts

La mort d’una persona al festival Medusa per la tempesta de sorra i vent que dissabte a la matinada ha destrossat part de l’escenari i l’entrada de l’esdeveniment ha obligat a suspendre el certamen, que esperava rebre més de 300.000 persones fins diumenge. El sinistre, que s’ha saldat amb més de 40 persones ferides, ha suposat un xoc per als milers de joves que des de dimecres havien començat a arribar a Cullera per disfrutar d’un dels festivals més importants que se celebren aquest estiu al País Valencià.

Amb la primera llum del dia i després del succeït a la matinada, la gent anava deixant el recinte poc a poc. Pietro i María, que venien de Galícia, sortien amb totes les tendes i estris del càmping per deixar Cullera. «Érem als lavabos i de sobte va bufar un vent molt fort; al veure com es movia l’arc vam decidir marxar, ni tan sols vam arribar a pixar. Volia anar-me’n perquè em feia pànic veure com es movia l’arc d’entrada al lavabo, que va acabar caient a sobre d’algunes persones», expliquen. 

«Volia anar-me’n perquè em feia pànic veure com es movia l’arc d’entrada al lavabo, que va acabar caient a sobre d’algunes persones»

«Ja no hi ha ganes de res»

Tots els festivalers que deixen el recinte coincideixen que, tot i que l’organització ha decretat una «suspensió temporal», el temps «no està canviant» i «després del que ha passat, ja no hi ha ganes de res». 

Notícies relacionades

Diego i Mohamed, de València, resumien la situació com a «caòtica i confusa». «Se sap més fora que dins. Des de les quatre [de la matinada], tot ha sigut incertesa. Ningú sabia què estava passant», expliquen. Ells eren a l’escenari principal. «Estàvem enmig de la pista i va començar a ploure una mica, però alhora feia una calor insuportable i, de sobte, moltíssim aire. Vam veure passar una parella corrent, i em van dir que havien caigut uns cartells i que hi havia gent sagnant. De sobte, dos cotxes de policia van entrar dins de l’escenari gran. Ens van dir que ens separéssim de l’escenari i de les barres. Tothom al centre del recinte. Fins que ens van començar a desallotjar», expliquen.

«Tres minuts abans érem just on va caure la peça de l’escenari»

Tres minuts abans érem just on va caure la peça de l’escenari. Sort que vam canviar de zona. Només pensem en això», explicaven María, Mollie i Rafa. «És vergonyós que amb el dineral que recullen no garanteixin seguretat en les estructures del festival. Això ho ha de supervisar algun professional. És molt trist i sap molt greu, sobretot pels qui han mort o estan ferits», concloïen, mentre deixaven el recinte. «Ja no tenim ganes de festa».