Avís dels Mossos

VÍDEO | Així roben els ‘punxarodes’ d’autopista

Així actuen els lladres d’autopista

Els lladres actuen en grup: un despista i l’altre sostreu les pertinences de la víctima

Així actuen els lladres punxarodes.

1
Es llegeix en minuts

Els lladres d’autopistes són un dels problemes de la seguretat ciutadana. Acostumen a actuar contra turistes estrangers i fan els seus cops en diferents comunitats autònomes. Com a conseqüència d’això, l’acció de la justícia contra ells sol ser molt difícil, excepte que siguin atrapats ‘in fraganti’ o es prenguin mesures d’autoprotecció.

Conscients d’això, els Mossos d’Esquadra solen utilitzar les xarxes socials per advertir, especialment els turistes, de l’activitat d’aquestes bandes, que actuen des de fa dècades a les autopistes que passen per Catalunya.

En el seu últim missatge d’advertència, la policia catalana inclou un vídeo en què es veu a la perfecció com actuen aquestes bandes. En aquest cas, utilitzen el mètode del ‘punxarodes’.

El mètode

Notícies relacionades

En primer lloc, un lladre fixa qui serà la seva víctima, que en aquest cas ha aparcat en una àrea de descans de l’autopista. El còmplice, a bord d’un altre cotxe, estaciona al costat del vehicle de la víctima. El primer delinqüent crida l’atenció de la persona contra qui actuaran sota el pretext d’una suposada punxada en un pneumàtic posterior. La víctima, que està sola, surt del cotxe, moment que aprofita el còmplice per, furtivament, sostreure-li les pertinences.

Quan el robatori s’ha consumat, i abans que la víctima pugui reaccionar, fugen.