Crim a la localitat d’Andújar

Enterrat el jove apunyalat per defensar una menor de la seva exparella a Jaén

L’atacant, un home de 28 anys contra qui pesava una denúncia prèvia de la menor, és en presó provisional, comunicada i sense fiança

Enterrat el jove apunyalat per defensar una menor de la seva exparella a Jaén

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jove de 22 anys que va morir després de ser apunyalat a Andújar (Jaén) mirant de defensar una menor, exparella del presumpte autor dels fets, ha sigut enterrat aquest dissabte al seu poble natal, Moreruela de los Infanzones, a la província de Zamora.

La notícia ha suposat una «autèntica tragèdia», en paraules de l’alcaldessa de la localitat de Zamora, on actualment viuen la mare i els germans de víctima, Adelina Lorenzo, recollides pel diari ‘La Opinión - El Correo de Zamora’.

«Per nosaltres sempre ha sigut un veí més, una veritable tragèdia», ha explicat l’alcaldessa, que ha preferit no fer més declaracions al respecte «ja que no soc jo qui ha de parlar».

L’agressor tènia una denúncia prèvia

L’agressor és un home de 28 anys contra qui pesava una denúncia prèvia de la menor, «però no mesures cautelars perquè les tenia totes cessades», segons fonts policials.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’Andújar va decretar divendres passat l’ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança del presumpte autor de l’homicidi.

Segons els fets relatats pel portaveu de la Policia Nacional, Diego Moya, dijous «un pare era amb la seva filla menor d’edat passejant per la via pública quan es va acostar el presumpte autor dels fets, d’una manera totalment agressiva verbalment, increpant la menor, insultant-la i vexant-la».

El pare va intentar sortir en defensa de la seva filla i posar calma davant la situació. «Sembla que ho va aconseguir i fins i tot, segons declaracions del pare recollides en l’atestat policial, es van donar la mà i el presumpte autor va abandonar l’escena», ha indicat.

Al cap de pocs minuts, segons manifestacions de diferents testimonis que encara es continuen obtenint, l’exparella de la menor va tornar al lloc on hi havia pare i filla amb un ganivet, moment en què va aparèixer un altre jove, «company sentimental de la mare de la noia» per interposar-se entre la menor i l’agressor, i va rebre dues punyalades.

En un primer moment, «la menor va manifestar que creia que eren dos cops de puny fins que va veure com la samarreta es va començar a tenyir de vermell, de sang, i com es va desplomar», ha informat Moya.

Després de la trucada rebuda, a les 14.30 hores, a la sala operativa del 091, en què es manifestava que hi havia un home ferit a terra, sagnant abundantment, una patrulla de la policia local i dues de seguretat ciutadana de la comissària d’Andújar de la Policia Nacional es van personar al lloc dels fets.

Un dels policies nacionals li va practicar les maniobres per tapar la ferida, per on sagnava de forma abundant, a l’espera dels serveis sanitaris, que van aconseguir estabilitzar-lo i traslladar-lo a l’Hospital d’Andújar, on va morir.

Notícies relacionades

Posteriorment, la policia va obtenir diferents testimonis i van identificar el presumpte autor, que era conegut per part dels veïns, i que s’havia refugiat a la casa dels seus pares, fins on van anar agents de la Policia Judicial d’Andújar i van procedir a la seva detenció, «que no va ser violenta».

Després de prestar declaració davant el jutge, divendres, el Jutjat d’Andújar va decretar el seu ingrés en presó provisional.