Exclusió social

L’intent de cremar viva una parella sense llar per Sant Joan s’allunya del crim per odi

  • Un home francès de 43 anys, F. V. ha sigut detingut per un intent d’homicidi a dues persones sense llar que dormien al carrer Cervelló de Barcelona

  • Les víctimes i el presumpte agressor es coneixien, perquè eren assidus de la sala de venipunció Baluart, al Raval

L’intent de cremar viva una parella sense llar per Sant Joan s’allunya del crim per odi
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El mòbil del delicte d’odi s’allunya de l’intent d’homicidi i crema dues persones sense llar a Barcelona la nit de la revetlla de Sant Joan. Els agressors i les víctimes es coneixien i es trobaven en la mateixa situació d’exclusió social, una condició que allunyaria el fet que l’agressor ho fes per aporofòbia, per odiar les persones pobres i voler exterminar-les, com sí que ha passar en altres casos. La detenció ràpida del presumpte autor es va aconseguir perquè les víctimes i una testimoni van aconseguir reconèixer al segon l’autor dels fets: es coneixien. Eren habituals de la sala de venipunció Baluard, al Raval de Barcelona.

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, els Mossos es van personar al lloc dels fets, la cantonada de l’avinguda de les Drassanes amb el carrer Cervelló, minuts després de l’incident. Allà dormen habitualment L. D. i M. A envoltats amb una manta i altres objectes personals. Ella és una dona italiana de 33 anys, i ell, un home pakistanès de 34, segons informen fonts policials.

La parella tenia diverses cremades al cos, i ja en un primer moment van explicar que sabien qui els havia intentat cremar vius: era un home francès que coneixien perquè freqüentaven la sala de venipunció. Mentre els agents prenien declaració a les víctimes, que després van ser ateses en un centre d’atenció primària, ja van veure el sospitós. Havia sortit fugint del lloc i es va aturar a la plaça Dolors Aleu, davant la narcosala. Tenia un encenedor i, tant les dues víctimes, com una testimoni el van acreditar, abans i després de la seva detenció, com a autor de l’intent d’homicidi.

Notícies relacionades

Violència normalitzada

La fundació Arrels, especialitzada a atendre persones sense llar a Barcelona, va condemnar ahir els fets. Segons els seus càlculs, a prop de la meitat de persones sense llar de la ciutat (el 46%) han patit violència. Una xifra que pensen que és molt més elevada ja que moltes víctimes creuen que les agressions són «normals» per a les persones sense llar. «Haver de viure al carrer és un risc tot l’any: el fred, la calor, les agressions, els furts... És violència directa i indirecta que les persones sensesostre afronten tot l’any», afirma l’entitat. La parella agredida ja té seqüeles de per vida, i es desconeix si segueixen al mateix lloc o si el consistori els ha ofert alguna plaça per passar la nit i no haver de reviure la por de morir cremats.