Investigació en marxa

«Soc Sebastian Vettel, ¿em deixes el teu patinet?»

  • El pilot de Fórmula 1 ha demanat a la propietària d’un patinet que l’hi deixés per seguir el lladre que havia fugit amb la seva motxilla i que podia geolocalitzar gràcies a uns ‘airpods’

«Soc Sebastian Vettel, ¿em deixes el teu patinet?»

Xavi Bonilla / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El pilot de Fórmula 1 Sebastian Vettel ha patit el robatori d’una motxilla en la qual guardava documentació personal aquest dilluns a primera hora del matí, tal com ha avançat EL PERIÓDICO. L’estrella de l’automobilisme havia corregut aquest cap de setmana el Gran Premi d’Espanya de Montmeló i cap a les vuit del matí circulava, amb membres de la seva família, pel centre de la capital catalana.

Davant un hotel, Vettel ha hagut de sortir un instant del vehicle, que pertany a la mateixa marca que l’escuderia amb què competeix, Aston Martin. Aquell instant ha sigut aprofitat per un lladre que ha agafat una motxilla –que contenia documentació personal del pilot– i ha fugit. Vettel, després d’adonar-se del furt, ha recordat de seguida que a l’interior de la motxilla hi havia els seus auriculars ‘airpods’, que disposen de GPS. Així que ha tret el seu telèfon mòbil i ha constatat que efectivament podia continuar en temps real el recorregut del lladre, que es dirigia cap al barri del Raval de Barcelona.

No obstant, ha decidit deixar el cotxe Aston Martin i demanar un altre vehicle. Un testimoni que ha vist l’escena ha relatat a aquest diari que Vettel s’ha acostat a una dona que acabava d’arribar al lloc en un patinet elèctric i l’hi ha demanat amb aquestes paraules: «Soc Sebastian Vettel, ¿em deixes el teu patinet?». La dona, segons aquest testimoni, ha reaccionat contrariada però ha acabat accedint després que Vettel li prometés que l’hi tornaria de seguida. I ha complert la seva paraula.

Amb el nou sistema de transport, Vettel ha iniciat el seguiment del lladre. Els Mossos d’Esquadra, que ja havien sigut alertats del robatori i de la persecució que acabava de començar, han contactat amb el pilot per demanar-li que abandonés el seguiment i es dirigís a una comissaria per formalitzar la denúncia per no exposar-se a cap risc. Vettel, no obstant, ha indicat que no estava corrent cap perill perquè no estava en contacte visual amb el lladre –o lladres– ja que únicament estava seguint el seu recorregut a través del telèfon.

Vettel ha compartit aquesta informació amb els policies catalans, que s’han dirigit poc després al lloc exacte en el qual s’ha aturat el senyal: una merceria del Raval. Els auriculars han aparegut a l’interior d’un gerro de flors. Però no hi havia ni rastre de la motxilla. El més plausible és que el lladre hagi obert la bossa, s’hagi adonat que a l’interior hi havia uns ‘airpods’ susceptibles de ser geolocalitzats, i se n’hagi desfet al primer lloc que ha vist: el gerro.

Notícies relacionades

El lladre i la motxilla segueixen desapareguts, amb tota la documentació personal que guardava, que inclou el permís de conduir que el pilot utilitza per poder circular per Espanya.

Els Mossos mantenen oberta la investigació per mirar de recuperar la bossa i compten amb la gravació que han efectuat les càmeres de l’hotel davant el qual ha succeït el robatori.

Temes:

Robatoris