Cop de matinada

Uns lladres volen la caixa forta d’un supermercat de Terrassa

  • Una banda assalta un centre comercial de Mercadona durant la nit amb un aparatós ‘modus operandi’ i fuig amb el botí

Uns lladres volen la caixa forta d’un supermercat de Terrassa

GUILLEM SANCHÉZ

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una banda de lladres ha robat en un supermercat de la cadena Mercadona ubicat als afores de Terrassa (Vallès Occidental). Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i només confirmen oficialment que s’ha produït l’assalt. Una portaveu de Mercadona, per la seva banda, ha remarcat que no hi ha hagut ferits en l’incident i que, per no entorpir el treball policial, no faran declaracions sobre els fets. De moment, no hi ha hagut cap detenció. 

Els fets han succeït cap a les tres de la matinada. Alguns veïns han trucat al 112 després d’haver sentit una explosió prou sonora per despertar-los i treure’ls del llit. La indicació que aquests avisos han proporcionat és que la detonació ha tingut lloc molt a prop del supermercat. La primera patrulla dels Mossos que ha acudit al lloc ha trobat una furgoneta creuada perpendicularment que tallava la circulació en els dos sentits de la via just a l’altura del Mercadona. Els agents han pogut veure com alguns homes emprenien una fuga en aquell instant per allunyar-se del centre comercial. Els policies, que alhora s’han adonat també de la destrossa causada a la instal·lació, no han pogut atrapar-los.

Segons les fonts consultades per aquest diari, la hipòtesi principal que manegen els investigadors que s’han fet càrrec del cas és que es tracta d’un robatori especialitzat i amb un ‘modus operandi’ que no és freqüent a Espanya. Se sospita que la furgoneta, un vehicle que havien robat prèviament, formava part del pla. Els lladres han utilitzat el vehicle per assegurar la fugida convertint-lo en una pantalla. El cotxe en el qual han fugit feia de barrera a l’altre extrem i així han tancat l’espai que quedava just al davant del Mercadona. 

Els assaltants han entrat al centre colpejant amb maces una porta que es troba a prop de l’entrada que utilitzen les furgonetes de l’empresa de seguretat que transporten la recaptació al banc. Així han pogut arribar fins a la caixa forta. Després, han utilitzat mangueres per omplir l’interior de la caixa amb gas. Finalment, han fet detonar el gas i la porta ha sortit disparada. Les primeres informacions estimen que s’han emportat uns 50.000 euros. El dispositiu activat de matinada pels Mossos no ha servit per poder capturar-los.

Al llarg de la nit han intervingut al centre comercial artificiers dels TEDAX, que han assegurat la zona després de l’explosió. Al costat de la caixa forta rebentada, els especialistes en explosius han trobat les bombones de gas que han buidat els lladres.

Notícies relacionades

Aquest dilluns al matí, diversos operaris s’escarrassaven per reparar la destrossa traient runa del lloc assaltat. El centre no ha hagut de tancar en cap moment.

Els Mossos han obert una investigació per aclarir un robatori amb un ‘modus operandi’ que no és habitual.