A Nou de la Rambla

L’incendi d’un hotel al centre de Barcelona deixa cinc ferits

  • Dels 17 afectats pel foc, 13 passen la nit a l’hotel i quatre més són reallotjats

  • Dues persones s’han llançat al buit des del pis en què hi havia l’habitació on van prendre les flames

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cinc persones, una de les quals està crítica i dues més, greus, han resultat ferides en un incendi que es va originar aquest dissabte poc abans de la una del migdia a l’Hotel Coronado de Barcelona, al carrer de Nou de la Rambla. L’incendi, ja extingit gràcies a la tasca de 10 unitats dels Bombers de la Generalitat, es va originar, per motius que s’investiguen, cap a les 12.56 hores i es va donar per extingit abans de les 15 hores.

Segons van informar el cap de guàrdia dels Bombers, Gerard Pradas, i la responsable de guàrdia del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Zulma Itzaina, l’incendi es va iniciar en una habitació del tercer pis de l’hotel, que és l’únic espai afectat per les flames juntament amb el passadís contigu. La resta de la planta es va veure afectada pel fum i la temperatura elevada, cosa que va obligar a desallotjar tot l’edifici.

Els Bombers i el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb) van atendre un total de 17 persones, tots turistes, que s’allotjaven en 11 habitacions de l’hotel: 13 persones es quedaran al mateix hotel, mentre que tres adults i un menor del mateix nucli familiar passaran la nit en un altre establiment.

Salt al buit

L’augment de les flames i el pànic va provocar que dues persones es tiressin des de diferents habitacions de la tercera planta –cap des de la qual es va iniciar el foc– per salvar-se. Quan van arribar els equips d’emergència ja havien saltat, mirant d’encertar als matalassos que veïns i personal de l’hotel havien col·locat a terra per esmorteir la caiguda. Els dos que van saltar estan greus i un va ser ingressat a l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’altre, a l’Hospital del Mar.

En total, nou persones van ser ateses pels serveis mèdics, quatre de les quals, lleus, van ser donades d’alta allà mateix, ‘in situ’. Dels cinc ferits, el més afectat, tant amb cremades com amb efectes d’haver inhalat fum, està en estat crític i va ser traslladat a l’Hospital Clínic de la capital catalana. Dos ferits més, menys greus, van ser portats a l’Hospital del Mar.

A les xarxes circulen imatges dures en què es veu la col·laboració dels veïns amb policies i bombers acudint al rescat amb matalassos per esmorteir la caiguda dels que es van precipitar des de les habitacions.

Notícies relacionades

Protecció Civil de la Generalitat va activar la prealerta del pla Procicat per aquest incendi, en què també es van desplegar al lloc efectius dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els afectats també van comptar amb set unitats de suport vital avançat, tres de suport vital bàsic, dos de comandament i un vehicle de logística.

Els Bombers i el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (Cuesb) van decidir finalment que la majoria dels afectats poguessin passar la nit a l’hotel després d’estudiar l’estat de l’edifici.

Temes:

Bombers Incendis