Trànsit

Les carreteres causen 54 morts per Nadal

En el període vacacional s’han produït 17,7 milions de desplaçaments, segons la DGT

Les carreteres causen 54 morts per Nadal
1
Es llegeix en minuts

Un total de 54 persones han mort en els 46 accidents mortalsque s’han produït a les carreteres espanyoles entre les 15 hores del dijous 23 de desembre del 2021 i les 24 hores del diumenge 9 de gener del 2022, període en què la Direcció General de Trànsit (DGT) va activar el seu habitual dispositiu especial amb motiu de les vacances de Nadal, dates en les quals s’han produït 17,7 milions de desplaçaments per carretera.

La xifra de morts aquest Nadal suposa tres morts menys que el 2019 –-any de referència previ a la pandèmia del coronavirus, declarada el 2020–. L’any passat, Trànsit no va desplegar el dispositiu especial d’aquest període com a conseqüència de les restriccions a la mobilitat que hi havia llavors a moltes comunitats autònomes per frenar l’avanç de la malaltia.

Dels 54 morts en sinistres viaris d’aquest Nadal 2021-2022 un total de 21 han sigut en sinistres ocorreguts en autopista i autovia i 33 en vies convencionals. A més, 12 han sigut usuaris vulnerables (set vianants, quatre motoristes i un ciclista).

Segons les dades de la DGT, recollides per EP, el sinistre més freqüent ha sigut la sortida de via amb 21 morts, seguit de la col·lisió frontal (nou morts) i la col·lisió posterior i múltiple amb vuit víctimes mortals. També s’han produït sis atropellaments a vianants.

Respecte a la utilització dels dispositius de seguretat, quatre dels morts que viatjaven en turisme o furgoneta no feien ús del cinturó de seguretat en el moment de l’accident. Durant aquest període, hi ha hagut dos dies amb cap mort: el 3 i el 5 de gener del 2022.

Notícies relacionades

Trànsit ha detallat que Andalusia i Catalunya han sigut les comunitats més sinistres aquest any, al registrar 10 morts cadascuna. Les segueixen Castella-la Manxa (6), Galícia (5) i la Comunitat de Madrid (4).

Per la seva banda, les Canàries, Castella i Lleó i el País Valencià han registrat tres morts cadascú, mentre que a l’Aragó, Astúries, les Balears i el País Basc han perdut la vida dues persones a cada regió. Una víctima mortal han tingut Extremadura i Múrcia, mentre que a Cantàbria, Navarra, la Rioja, Ceuta i Melilla no hi ha hagut morts.