LGTBI-fòbia

Dues noies denuncien una agressió homòfoba a la Rambla de Barcelona

Dos homes insulten i amenacen les joves en una cafeteria del cèntric carrer per fer-se petons

BARCELONA 27/05/2021 Reportaje sobre los últimos días de la Rambles antes de que vuelva la marabunta. 
En algunos espacios como la Boqueria y la Pl Reial siguen estando prácticamente vacíos
En el paseo central de les Rambles ya encontramos algunos turistas.

Fotografia de JOAN CORTADELLAS

BARCELONA 27/05/2021 Reportaje sobre los últimos días de la Rambles antes de que vuelva la marabunta. En algunos espacios como la Boqueria y la Pl Reial siguen estando prácticamente vacíos En el paseo central de les Rambles ya encontramos algunos turistas. Fotografia de JOAN CORTADELLAS / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts una parella va denunciar públicament en un fil de Twitter una agressió homòfoba en un local de la cadena Starbucks a la Rambla a Barcelona. En aquest local, una de les joves ha detallat com la van insultar a ella i a la seva parella dient-los «porques» per haver-se fet petons: «Els he dit que per què a la resta de parelles de la cafeteria que eren heterosexuals no els estaven dient el mateix, que només ens estàvem fent petons».

«Que estàvem en el segle XXI. Els molt imbècils han continuat contestant-nos i insultant-nos i per sort, per moltíssima sort, les noies que estaven assegudes al nostre costat s’han aixecat i han començat a defensar-nos amb dents i ungles», relatava la jove.

Llavors, un dels homes va començar a insultar una de les noies que les estava defensant i, com a resposta, li va llançar un vas de cafè fred a la cara. Després d’un intercanvi d’insults, un dels agressors va aixecar la mà a una de les víctimes amb la intenció de donar-li un cop, però finalment no ho va fer, segons relata.

«Això hauria de passar sempre contra qualsevol agressió»

Notícies relacionades

«No sabeu el moltíssim que ha significat per a nosaltres que aquestes noies ens recolzessin fins al punt que semblés que l’agressió era contra elles i no contra nosaltres. Això hauria de passar SEMPRE contra qualsevol agressió, formem part d’aquest col·lectiu o no», va concloure.

Així, en el fil han alertat que «s’estan disparant els casos de LGTBI-fòbia per moments» i, des de l’Observatori contra l’Homofobia, ja han contactat amb les dues víctimes i els han ofert ajuda psicològica i jurídica. També han traslladat els fets a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’activin els protocols pertinents.