Detingut un home

Assassinat un nen de 9 anys després de ser segrestat en un parc a La Rioja

L’agressor, condemnat per un crim anterior, es va emportar el menor amb enganys al municipi de Lardero

3
Es llegeix en minuts
Tamara Morillo

Commoció per l’assassinat d’un nen de 9 anys al municipi de Lardero, a La Rioja. L’infant, que es trobava en un parc, va ser entabanat per un home, que se’l va emportar a la seva vivenda i el va assassinar. Diversos testimonis van veure com se l’emportava i van donar l’alerta. Aquest individu, que ja va matar una dona el 1998, ha sigut detingut després que una patrulla de la Guàrdia Civil el trobés aquest dijous al costat del menor, que estava en estat molt greu i inconscient, i que després ha mort.

La Policia Judicial de Guàrdia Civil té previst reconstruir en les pròximes hores els fets que han desencadenat l’assassinat.

En una nota, la Delegació ha afegit que, a les 20.25 hores d’aquest dijous, es va rebre una trucada al SOS Rioja 112 que alertava de la desaparició d’un menor a Lardero, municipi de l’àrea metropolitana de Logronyo, a uns 5 quilòmetres de la capital de La Rioja i amb més d’11.000 habitants.

A la vivenda de l’assassí

El petit va ser trobat per la Guàrdia Civil al replà d’un portal del carrer Río Linares, en estat molt greu i inconscient, i els serveis sanitaris que van acudir-hi no van poder reanimar-lo i va morir allà mateix.

Al seu costat hi havia l’home, propietari d’una vivenda a l’edifici i que, segons alguns testimonis, s’havia emportat el nen del parc mitjançant enganys; davant la vivenda es van concentrar desenes de persones i els agents policials van haver de prendre mesures perquè el detingut no fos agredit.

Veïns de la zona han indicat a EFE que la víctima estava jugant amb altres nens en un parc situat al costat de l’escola Villa Patro, d’on un home se’l va emportar.

Després de conèixer-se el succés, es van produir moments de tensió, sobretot quan la Guàrdia Civil i la Policia Local ha preparat el dispositiu per treure el detingut des del garatge de la vivenda, on s’han concentrat unes 200 persones.

Durant diversos minuts, els concentrats han increpat els agents, a qui han retret que protegeixin el detingut i han demanat que els deixessin entrar per «linxar-lo».

Alguns d’aquests veïns han assegurat davant els agents que ja havien advertit que el detingut havia intentat en altres ocasions emportar-se nens de la zona.

«Ens dèieu bojos»

«Ens dèieu bojos i només veníeu dos i ara ha hagut de morir un nen perquè vingueu tots a protegir l’assassí», ha afirmat una veïna als agents.

Testimonis directes han explicat a periodistes que a la zona hi havia «inquietud» per la presència habitual d’aquest home que, segons ells, hauria sortit de la presó el 2020 després de complir una condemna per l’assassinat d’una agent immobiliària a Logronyo l’agost del 1998.

Ple extraordinari a Lardero

Ple extraordinari a LarderoL’Ajuntament de Lardero, municipi d’uns 11.500 habitants, pertanyent a l’àrea metropolitana de Logronyo, celebrarà a les 15.00 hores d’aquest divendres un ple extraordinari, en què es declararan tres dies de dol oficial.

A més, a l’escola d’educació infantil i primària Villa Patro de Lardero, ubicada al costat del parc en què jugava el nen, es guardarà un minut de silenci aquest matí en senyal de dol, han explicat a EFE.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que alumnes d’aquest centre estaven al parc quan van passar els fets, per això els professors parlen aquest matí amb ells sobre com es pot afrontar aquesta situació des del punt de vista psicològic i emocional.

El menor estudiava tercer de primària en una altra escola, la dels Jesuïtes de Logronyo, on la notícia ha sigut rebuda aquest divendres amb una gran indignació, tristesa i pena entre els alumnes, professors i famílies, amb la previsió d’anunciar en les pròximes hores algun acte de record, han assenyalat a EFE.