A l’estació de tren de Sevilla

El pare de Mari Luz, després d’agredir una dona: «Va publicar a TikTok que la meva filla és on ha de ser, morta»

Juan José Cortés va ser detingut per pegar «amb un bastó» Candela Medrano, coneguda per gravar vídeos a la xarxa demanant donacions als seus seguidors per «recuperar» la custòdia del seu fill

El pare de Mari Luz, després d’agredir una dona: «Va publicar a TikTok que la meva filla és on ha de ser, morta»

ARCHIVO

3
Es llegeix en minuts

Els fets van tenir lloc aquest dilluns. El pare de Mari Luz, Juan José Cortés, era detingut després d’agredir una dona a l’estació de Santa Justa (Sevilla). Va ser la mateixa víctima, Candela Medrano –coneguda a TikTok amb més de 50.000 seguidors– qui es va encarregar de fer-ho públic a la xarxa social. La mateixa xarxa que, segons ha argumentat Juan José Cortés, utilitzava per «fer burles repetitives» cap a la seva filla Mari Luz, assassinada el 2008 pel pederasta Santiago del Valle a Huelva.

Segons ha pogut saber ‘CASO ABIERTO’, quan la Policia Nacional va aconseguir detenir Juan José Cortés, el pare de la menor assassinada va manifestar que l’havia pegat «amb un bastó» per haver arremès contra la seva filla a internet. Cortés va assegurar que la dona havia gravat i publicat diversos vídeos a TikTok amb missatges com: «La teva filla és on ha de ser. La teva filla està ben morta».

«Ajaguda a terra»

Juan José Cortés es va trobar amb Candela Medrano de manera fortuïta, segons les indagacions. Eren les 18.00 hores de dilluns passat quan el pare de Mari Luz, acompanyat de la seva dona i del seu fill, sortien del McDonald’s que hi ha dins de l’estació sevillana. En aquell moment, segons han confirmat fonts de la investigació, Candela Medrano entrava al mateix local. Va intentar fugir sense èxit quan Cortés va començar a agredir-la, segons van enregistrar les càmeres de seguretat.

Durant el succés, «la dona estava estirada a terra mentre era colpejada» una vegada i una altra per Cortés, segons afirmen fonts de la investigació a ‘CASO ABIERTO’. El pare de Mari Luz, «mirava d’escapolir-se de tot aquell» que intentava frenar l’atac. Davant el tumult generat, van intervenir agents de la Policia Nacional, Policia Local i vigilants de Seguretat Privada. La víctima va haver de ser traslladada en ambulància a l’Hospital Virgen Macarena de Sevilla, on va ser atesa per les policontusions que va patir i que van requerir punts de sutura. Al mateix hospital van haver de portar la dona de Cortés després de patir un atac d’ansietat.

«Estafadora de TikTok»

Tot i que se la coneix com a Candela, el seu nom real és Encarnación J. Medrano. Nascuda a Mallorca però establerta a Fuengirola (Màlaga), diversos internautes l’acusen de ser «l’estafadora de TikTok», on la dona demana als seus seguidors que li donin diners per recuperar el seu fill, després que els serveis socials de la Junta d’Andalusia li retiressin la custòdia.

Segons ha pogut saber ‘CASO ABIERTO’, a Encarnación J. Medrano li consten 17 detencions per delictes de maltractaments, estafa, robatori amb violència i falsificació de moneda. L’última vegada que va ser arrestada va ser el 2019. La mateixa xarxa que va utilitzar per a presumptament estafar els seus seguidors mitjançant rifes i enganys, va ser l’altaveu per denunciar l’agressió soferta aquest dilluns en Santa Justa.

candelamedrano11♬ so original – candelamedrano11

«Els ossos de Mari Luz ja són secs i ben secs»

Després de ser posat en llibertat provisional, Cortés ha emès un comunicat a través del seu compte de Facebook en el qual explica que: «A aquesta senyora no la conec de res, només sé d’ella que va gravar diversos vídeos alegrant-se de la mort de la meva filla dient que si Mari Luz està morta, ben morta està i enterrada».

El pare de la petita assassinada el 2008, afirma que «en un altre vídeo va dir que ja està bé amb tant Mari Luz i tant amb Mari Luz, que els seus ossos ja fan pudor (...) que ja estan secs i ben secs. En un altre, va dir que es feia un ‘colacao’ amb les seves cendres».

Notícies relacionades

A més, Cortés s’ha excusat dient que, des que van matar la seva filla, pateix «un trastorn de la personalitat per estrès posttraumàtic» i de vegades «tinc llacunes, no recordo les coses en situacions estressants i em bloquejo, no controlo les meves emocions, em fonc en negre, és una malaltia complicada».

El pare de Mari Luz ha afegit: «La meva filla és i serà. Defensaré els meus fills amb dents i ungles, com qualsevol pare ho faria».