A Vilanova i la Geltrú

Condemnat a tres anys de presó per assetjar una parella amb insults homòfobs

L’home va assetjar, va insultar i va agredir una parella homosexual durant mesos

Condemnat a tres anys de presó per assetjar una parella amb insults homòfobs

GOOGLE STREET VIEW

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat Penal número 2 de Vilanova i la Geltrú (Garraf, Barcelona) ha condemnat a tres anys de presó un home que durant mesos va assetjar, va insultar i va agredir una parella homosexual del municipi. La sentència també recull la prohibició de l’home d’acostar-se a menys de 500 metres de les víctimes i l’obliga a indemnitzar-los amb 2.000 euros a cadascun pels danys morals ocasionats.

Els atacs van començar l’abril del 2018 i es van allargar alguns mesos. L’home els llançava pedres i els escopia mentre els insultava pel carrer al crit de ‘maricons’. En alguna ocasió també els va arribar a amenaçar de mort per la seva orientació sexual. Les dues víctimes tenen discapacitats psíquiques i físiques.

Empentes i pedres

El primer atac va ser el 25 d’abril del 2018, quan l’agressor va assaltar un dels membres de la parella, quan tornava a casa. El va empènyer contra un mur i va intentar apedregar-lo mentre l’insultava per la seva condició sexual, però cap dels llançaments de pedres que va fer va acabar impactant en la víctima.

Uns dies més tard, la matinada del 30 d’abril, l’home va seguir els atacs a la parella i va tirar pedres contra la finestra de casa seva i va arrencar els fusibles del comptador de la llum. «Us mataré» i «us tallaré el coll», els va arribar a dir. Els insults i intimidacions es van allargar fins al mes de juny d’aquell any. En alguna ocasió també els va escopir pel carrer.

Notícies relacionades

Canvi de domicili

La intimidació va ser «persistent i continuada», segons la sentència: «Tenia la intenció seriosa, expressa i inequívoca d’atemptar contra la integritat física i la vida dels denunciants». La sentència també recorda que el comportament «hostil» contra les víctimes es va exercir «en totes les formes possibles». La parella va acabar canviant de domicili després dels fets.

Temes:

Homofòbia