Enrenou al carrer

Una sexagenària amenaça amb una tàser uns menors perquè deixin de fer soroll a Saragossa

Els joves van trucar a la Policia Nacional, que va detenir la veïna de Saragossa

Una sexagenària amenaça amb una tàser uns menors perquè deixin de fer soroll a Saragossa

JAIME GALINDO

2
Es llegeix en minuts

Arriba el cap de setmana i el temor de molts veïns al soroll al carrer, especialment després del tancament dels locals d’oci nocturn, ja que la festa es trasllada a allà. Més encara ara quan les temperatures mínimes a Saragossa ronden els 13 graus centígrads. El més normal és trucar a la Policia, tot i que s’han donat casos de llançament de cubs d’aigua des de finestres; però dissabte passat una dona va decidir, farta dels crits de tres menors d’edat, baixar al carrer i amenaçar-los amb una pistola tàser. No era l’únic que va esgrimir, ja que també portava una extensible i fins i tot un puny americà. La sexagenària va acabar detinguda per la Policia Nacional. 

Els fets van tenir lloc de matinada al carrer Joan XXIII del saragossà barri de les Delicias, molt pròxim a la plaça de la Ciudadanía. Allà no haurien tingut problemes perquè no hi ha edificis pròxims, però els joves van decidir asseure’s en uns bancs a prop del pis on viu la posteriorment detinguda. El sarau era tan gran que la dona, sense canviar-se de roba per a l’ocasió, va decidir baixar al carrer i adreçar-se als nois amenaçant-los amb la pistola elèctrica mentre els apuntava. Els va dir que marxessin d’allà o que la faria servir perquè no l’estaven deixant descansar. No la va utilitzar, però sí que va aconseguir intimidar-los. 

Els menors, temorosos, no van dubtar a marcar el 091, que, malgrat que era una trucada estranya que fins i tot hagués fet pensar que es tractava d’una broma, va desplaçar fins allà unes patrulles de la Brigada de Seguretat Ciutadana de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó. Els agents van procedir a detenir la veïna i a decomissar la tàser, que és considerada una arma prohibida i, per tant, li van imputar tinença il·lícita i amenaces.

Si el que volia la dona era poder descansar a casa seva, la seva actitud va provocar el contrari, ja que va acabar dormint als calabossos de la comissaria Actur de la capital aragonesa. Ja diumenge va ser posada a disposició del Jutjat d’Instrucció número 8 de Saragossa, que, en funcions de guàrdia, en va acordar la llibertat provisional, si bé li va retirar l’arma. 

Notícies relacionades

El Codi Penal estableix que la persona que faci amenaces a una persona amb un objecte perillós o prohibit haurà de ser condemnat a presó de tres mesos a un any o treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a vuitanta dies i, en tot cas, privació del dret a la tinença d’armes d’un a tres anys. Per ser menors d’edat els tres joves, la norma estableix una condemna superior.

A això caldrà afegir-hi la sanció pertinent per l’ús de la pistola tàser, una arma que no té capacitat letal tret que l’objectiu tingui algun problema cardíac i que alguns sindicats policials i de funcionaris de presons venen reclamant per poder utilitzar en determinades situacions.