Successos

Viola una dona en un carreró de Múrcia i al·lega que no se’n recorda perquè té un vidre clavat al cap

La víctima va poder escapar-se’n i demanar ajuda: una amiga seva que la va veure va trucar a la Policia, que va arrestar l’individu

Imagen de recurso de agentes de la Policía Nacional

Imagen de recurso de agentes de la Policía Nacional / R.C.V. VALÈNCIA| POLICÍA NACIO (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts

L’Audiència Provincial ha condemnat un individu, que ara té 34 anys, a passar una dècada entre reixes per violar una dona en un carreró de Múrcia. El subjecte, nascut al Marroc i sense antecedents penals, va al·legar en el judici que no recordava res perquè, segons va dir, ell té un tros de vidre clavat al cap per un accident. Per aquest motiu, va assegurar, es droga i s’emborratxa molt, perquè fer-ho el calma.

El tribunal va fer cas omís d’aquestes al·legacions a l’hora de dictar la sentència condemnatòria, ja que té clar que l’individu va actuar «plenament conscient de l’abast dels seus actes i de les seves conseqüències, i sense cap limitació quant a la seva capacitat intel·lectiva». A més, els científics van determinar que l’ADN trobat a la vagina de la noia agredida corresponia amb aquest home, cosa que constitueix, estima el jutge, una prova contundent de què es va tractar del violador.  

Els fets que es consideren provats van tenir lloc de matinada, el febrer del 2019, quan el subjecte «va sotjar per sorpresa la dona i se li va abalançar a sobre i li va tapar la boca amb una mà, mentre amb l’altra la va agafar pels braços i la va arribar a bloquejar».

La víctima va caure a terra i llavors l’home «la va arrossegar cap a l’interior d’un carreró molt estret i poc il·luminat que estava situat molt pròxim al lloc de l’assalt inicial». Va ser allà on «la va agafar pel coll amb les dues mans i va començar a asfixiar-la per aconseguir trencar la seva defensa, mentre que, en algun moment, li deia "calla o et mato”». Llavors la va violar.  

«Davant el seriós temor de la dona de patir un dany més greu del que estava patint i després de suplicar-li insistentment que no li fes mal, ella li va dir que accediria a la totalitat de les seves pretensions libidinoses en un cotxe que tenia a prop, i va ser en aquest moment, i aprofitant la confusió que això va generar en l’agressor, quan va poder sortir corrents cap a l’exterior del carreró i demanar ajuda», apunta el tribunal. Una amiga seva, que la va veure, va avisar la Policia. Mentrestant, el violador es va posar a córrer i es va emportar la motxilla que portava la víctima.

Notícies relacionades

Aquesta testimoni va afirmar al judici que, quan va veure la dona, la va trobar en estat de xoc fins que li va dir que l’havien violat. També va explicar que la va impactar l’aspecte de la víctima, que anava mig despullada i plena de sang. 

Al lloc es van desplaçar agents de la Policia Nacional. Per la descripció, el subjecte va ser interceptat i arrestat aquella mateixa nit. Ara, a més dels deu anys de presó, ha d’indemnitzar la víctima amb 15.000 euros pels danys morals. Ella encara està malament: té por de sortir de nit i diu que ha deixat d’anar al psicòleg, perquè vol oblidar.

Temes:

Múrcia