Huracà Ida

El xef espanyol José Andrés viatja a Nova Orleans per alimentar les víctimes de l’huracà Ida

Confia a poder oferir més de 100.000 menjars als afectats per la catàstrofe

El xef espanyol José Andrés viatja a Nova Orleans per alimentar les víctimes de l’huracà Ida
2
Es llegeix en minuts

El cuiner espanyol José Andrés i l’ONG World Central Kitchen (WCK) que va fundar per portar menjar a zones afectades per desastres naturals va viatjar a Nova Orleans (Louisiana) per ajudar els seus habitants a suportar el pas del poderós huracà Idaque aquest diumenge va tocar terra als EUA.

En un missatge en el seu compte de Twitter es pot veure el famós cuiner, recentment reconegut amb el Premi Princesa d’Astúries de la Concòrdia per la seva ajuda humanitària als més desfavorits, a la riba del riu Mississipí a Nova Orleans al costat d’un dels seus famosos barcos a vapor.

«¡Tenim 3 cuines llestes amb subministraments per oferir més de 100.000 menjars!», va dir José Andrés, establert des de fa anys als Estats Units, des d’on ha viatjat per diferents estats i països per ajudar en nombrosos desastres naturals.

En un vídeo publicat a la mateixa xarxa social, el cuiner va explicar que el seu equip acabava d’arribar d’Haití, on van viatjar per atendre la població vulnerable després del terratrèmol del passat 22 d’agost.

I José Andrés i l’equip de WCK van decidir viatjar a Nova Orleans després de conèixer que passaria a prop d’aquesta ciutat el perillós huracà Ida, que aquest diumenge va tocar terra al pròxim Port Fourchon.

A Nova Orleans van establir la seva base d’operacions, des de la qual, una vegada passi l’huracà, poder viatjar a les zones més necessitades i «ràpidament encendre les cuines» per preparar aliments per als afectats.

Notícies relacionades

José Andrés va recordar que el pas d’‘Ida’ per la ciutat coincideix amb l’aniversari de la tragèdia que l’huracà Katrina va provocar el 29 d’agost del 2005 després que es trenquessin els dics que protegeixen la ciutat del llac Pontchartrain, causant la mort de més de 1.800 persones.

Des de la seva fundació el 2010, la seva ONG ha servit més de 50 milions de menjars a les persones afectades per desastres naturals i altres crisis a tot el món en països com Albània, Bahames, Colòmbia, Guatemala, Haití, Mèxic, Moçambic, Veneçuela i Estats Units.