Nova línia d’investigació

Reobert el cas de les nenes desaparegudes a Aguilar de Campoo el 1992

  • Virginia Guerrero i Manuela Torres, de 14 i 13 anys, van anar a passar la tarda a Reinosa (Cantàbria) fa 29 anys sense permís de les seves famílies i mai van tornar a casa

  • Una dona ha explicat haver viscut una situació molt similar a la de les dues noies un any abans, quan feia autoestop com elles amb una amiga

Reobert el cas de les nenes desaparegudes a Aguilar de Campoo el 1992
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Cervera de Pisuerga (Palència) ha reobert el cas de la desaparició de Virginia Guerrero i Manuela Torres, dues nenes d’Aguilar de Campoo (Palència), de 14 i 13 anys, que fa 29 anys, l’abril del 1992, van anar a passar la tarda a Reinosa (Cantàbria) sense permís de les seves famílies i mai van tornar a casa.

El 21 de junyv passat, la jutge de Cervera de Pisuerga va dictar un acte reobrint el cas partint d’una nova línia d’investigació sorgida arran d’un programa de televisió, segons han confirmat a Efe fonts de la investigació i també el criminòleg Ramón Chippirrás, del despatx B&CH, que representen la família de la Manuela i la Virginia.

Des de la seva desaparició l’únic que se sap és que van anar des d’Aguilar de Campoo (Palència) a Reinosa (Cantàbria) amb tren, allà van ser vistes en una discoteca i, quan es va fer fosc van decidir fer autoestop per tornar a casa i van pujar a un Seat 127 blanc, segons el testimoni d’una veïna d’Aguilar de Campoo, que va ser l’última persona que va veure les menors.

Com ha explicat Chippirrás, el cas s’ha reobert després que l’advocada Carmen Balfagón, que col·labora amb un programa de televisió que té un espai de crims sense resoldre i desapareguts, demanés la col·laboració ciutadana en el programa que es va dedicar el mes de febrer passat al cas de la Manuela i la Virginia.

Trucada

Arran d’aquesta sol·licitud de col·laboració ciutadana es va rebre la trucada d’una dona que va relatar en el programa haver viscut una situació molt similar a la de la Manuela i la Virginia, un any abans que les joves d’Aguilar de Campoo, quan feia autoestop amb una amiga.

«Llavors no ho van denunciar perquè, igual que la Manuela i la Virginia, eren joves, havien sortit de casa seva sense permís, se n’havien anat a una altra localitat, feien autoestop per tornar i tenien por», ha relatat el portaveu de les famílies.

En aquest cas, les dues joves van poder escapar i una, pocs anys després, de forma casual, va tornar a trobar-se amb la persona que les havia portat amb el cotxe, i va aconseguir identificar-la.

Però és ara, 29 anys després, al veure el programa emès al febrer, quan va decidir acudir a la caserna de la Guàrdia Civil per denunciar-ho i la Guàrdia Civil ho va remetre al Jutjat.

Informació en mans de la Guàrdia Civil

Ara, la jutge ha enviat la informació a la Guàrdia Civil perquè prossegueixi amb la investigació i determini si es tracta de la mateixa persona responsable de la desaparició de la Virginia i la Manuela.

Notícies relacionades

«No podem parlar d’una persona sospitosa, però sí d’uns indicis i de la veracitat d’una versió que identifica una persona i uns fets que coincideixen amb el cas de la Manuela i la Virginia», ha resumit el criminòleg.

La declaració d’aquesta nova testimoni, a la qual li va passar una cosa molt similar al que els va passar a les joves d’Aguilar, obre una nova línia d’investigació que determinarà si la persona identificada en el seu cas va tenir alguna cosa a veure amb la desaparició de les nenes d’Aguilar o no.