Incendis

Evacuen Assuévar a causa d’un incendi en què intervindrà l’UME

Els 300 habitants d’aquest municipi de Castelló han sigut reallotjats en poblacions veïnes

Evacuen Assuévar a causa d’un incendi en què intervindrà l’UME
1
Es llegeix en minuts

Aquesta matinada els veïns del municipi d’Assuévar, a la província de Castelló, han sigut evacuats de manera preventiva en vista de l’avenç d’un incendi que es va declarar ahir a última hora i en què està prevista la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Segons informa Emergències de la Generalitat, diverses unitats de bombers dels diferents serveis d’emergències s’estan posicionant en el perímetre del poble per si el foc arribés a les cases.

El vent de ponent, amb temperatures que cap a la una de la matinada arribaven als 40,2 graus en algunes zones de la província de Castelló, està complicant l’extinció de l’incendi en aquest petit municipi d’una mica més de 300 habitants, situat a la comarca de l’Alt Palància.

Els ciutadans d’Assuévar han sigut reallotjats als salons multiusos dels municipis veïns de Soneja i Sot de Ferrer. segons les fonts.

Al lloc s’ha desplaçat un ampli dispositiu de mitjans del Consorci de Castelló, la diputació i la Generalitat, i s’ha activat el nivell 2 del pla especial d’incendis.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, a petició del País Valencià, ha sol·licitat al Ministeri de Defensa l’activació de l’UME per intervenir en l’incendi.

Notícies relacionades

L’UME ha confirmat la seva intervenció en l’incendi i ha enviat 19 vehicles i 53 militars per ajudar en les tasques d’extinció.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha activat el protocol Cèsar, que activa un canal d’intercanvi d’informació de forma directa i immediata amb la Unitat Militar d’Emergències