Retinguda més de dos dies

Detinguts a Saragossa tres joves d’una banda llatina per segrestar i violar una dona

  • L’agressió sexual estava gravada als mòbils d’alguns líders del grup

Detinguts a Saragossa tres joves d’una banda llatina per segrestar i violar una dona

Jaime Galindo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut a Saragossa tres joves, membres de la banda Dominican Don’t Play, com a presumptes autors del segrest i violació en manada d’una dona en la qual van participar tres membres més del grup, com va avançar EL PERIÓDICO. Són a presó des de març arran d’una operació policial contra la delinqüència juvenil organitzada.

Segons informa la Direcció General de Policia, les tres detencions portades a terme dimecres passat es deriven de l’anàlisi de 16 vídeos que els líders de la banda, actualment a la presó, guardaven als seus mòbils.

La magistrada titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de Saragossa encarregada de l’operació contra els Dominican Don’t Play (DDP) va ser qui va instar fa unes setmanes a la Brigada d’Informació de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó que investigués els vídeos, en els quals es podien veure diversos homes mantenint relacions sexuals amb una dona.

Les fonts citades assenyalen que els agents encarregats d’analitzar les imatges facilitades pel magistrat instructor van descartar des d’un primer moment que pogués tractar-se d’una relació consentida.

A causa de la complexitat de la investigació i de les característiques del possible delicte, els agents van sol·licitar la col·laboració de la Unitat d’Atenció a la Família i Dona (UFAM) i en menys d’una setmana van poder localitzar la víctima de l’agressió i identificar els sospitosos.

Les fonts referides destaquen que la víctima podia haver estat retinguda contra la seva voluntat a l’interior d’una habitació durant més de dos dies. La Policia considera que sis homes poden estar implicats en el cas en qualitat d’autors. Pel que sembla, aquests sospitosos van subministrar substàncies químiques que provoquen una conducta submisa a fi de portar a terme el seu propòsit d’agredir-la sexualment en grup.

Operació Sanjo

Aquesta actuació es deriva de l’operació Sanjo, una operació policial duta a terme al març a Saragossa durant la qual van ser detinguts 15 integrants d’aquesta banda llatina, entre els quals hi havia els líders.

Dos mesos després es va portar a terme la segona fase de l’operació, durant la qual van ser detinguts vuit menors d’edat per pertinença a una organització criminal.

Notícies relacionades

Pel que sembla, aquests menors eren captats pels líders de la banda, que els encarregaven la comissió de robatoris i transaccions de droga per finançar el grup i que els exigien també la realització de proves per demostrar la seva vàlua i la participació en baralles contra bandes rivals.

Els tres detinguts aquesta setmana per presumpta violació i segrest, amb abundants antecedents policials per violència masclista, han passat avui a disposició judicial.