16 arxius de vídeo

La Policia investiga una violació grupal de la banda llatina Dominican Don’t Play a Saragossa

La Policia investiga una violació grupal de la banda llatina Dominican Don’t Play a Saragossa

JAIME GALINDO

2
Es llegeix en minuts

Una troballa casual pot suposar la imputació d’un delicte contra la llibertat i la indemnitat sexuals per una suposada violació grupal a sis presumptes membres de la banda llatina Dominican Don’t Play que van ser arrestats en una operació policial portada a terme el maig passat a Saragossa i que va acabar amb 21 detinguts, vuit d’ells menors d’edat. A tots ells se’ls atribueix d’entrada un llistat de delictes que va des de la comissió de robatoris fins al tràfic de drogues, passant per accions violentes i apunyalaments.

Però ara, amb el descobriment imprevist de 16 arxius de vídeo extrets del material confiscat, la llista d’imputacions pot allargar-se per a alguns dels membres de la banda. Aquestes imatges van ser registrades la matinada del 24 de juny del 2020. Les gravacions poden ser obra de M. S. L. V., de 20 anys, que és a la presó pel presumpte apunyalament d’un altre noi al parc Grande de Saragossa el novembre del mateix any.

En els vídeos apareixen diversos homes i alguns d’ells, en concret dos, mantenen relacions sexuals amb una dona, la identitat de la qual no s’ha pogut establir encara, però se sap que és de pell blanca, té els cabells engres i porta diversos tatuatges. La Policia Nacional treballa activament per identificar la víctima, ja que el seu testimoni és clau.

Drogues i alcohol

En la mateixa escena hi ha quatre homes més i s’observa en la dona una actitud submisa que pot revelar que ha consumit alcohol o substàncies estupefaents o psicotròpiques. Així mateix, de les imatges es desprèn en aparença que ella rep un tracte humiliant i vexatori, entre els cants i rialles dels homes. En les diferents gravacions es veu també com un dels presents es masturba mentre un altre s’acosta a la dona amb els pantalons abaixats, així com un altre participant a qui la noia li fa una fel·lació.

Notícies relacionades

Arran de la investigació que porta a terme la Brigada Regional d’Informació de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó des del setembre del 2020, el febrer d’aquest any el jutge d’instrucció va autoritzar una entrada i registre en un domicili del carrer Antonio Maura, si bé també es van efectuar entrades en altres vivendes de l’Actur i de Torrero.

En el curs de les indagacions al carrer Maura va ser trobat un telèfon iPhone S5 del qual es van extreure els 16 arxius de vídeo. I el jutge del cas ha determinat que «els fets casualment descoberts han de ser investigats, ja que podrien constituir delictes contra la llibertat i la indemnitat sexuals».

Temes:

Violacions