Moren dos menors, de 13 i 4 anys, en un xoc frontal a Vidreres

  • El conductor del monovolum, que ha donat negatiu en drogues i alcohol, ha sigut detingut pels Mossos acusat de dos homicidis per imprudència

  • El sinistre entre els dos vehicles implicats ha causat també tres ferits greus i ha ocorregut a la C-63, que uneix la població amb Lloret de Mar

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Dos de menors d’edat han mort aquesta matinada de diumenge en un greu accident de trànsit ocorregut a la carretera que connecta Vidreres (Girona) amb Lloret de Mar (Girona). El sinistre s’ha produït quan un turisme i un monovolum han xocat frontalment. Al monovolum hi viatjaven sis persones, i en l’altre, quatre. Les víctimes mortals viatjaven a la part posterior de cadascun dels vehicles. Un nen i una nena que tenien 4 i 13 anys, respectivament. L’accident s’ha produït en el punt quilomètric número 6 de la C-63, a l’altura de Vidreres (Girona).

Els Mossos d’Esquadra han arrestat el conductor del monovolum per dos delictes d’homicidi per imprudència. Aquest conductor, que s’hauria despistat per una distracció o per somnolència, va envair el carril dels cotxes que circulaven en sentit contrari. Va ser detingut al lloc dels fets dues hores després de l’incident. Després va ser traslladat a l’hospital, on va ser atès de les ferides sofertes. Es tracta d’un home de 42 anys originari del Marroc amb nacionalitat alemanya. Abans de ser arrestat, va ser sotmès a un test de drogues i a una prova d’alcoholèmia que van resultar negatives.

Les sis persones que viatjaven al monovolum, entre elles el conductor detingut i el nen de 4 anys mort, eren membres de la mateixa família. El cotxe contra el qual han xocat estava ocupat per quatre persones de Sant Adrià de Besòs. La nena morta de 13 anys era filla del conductor d’aquest segon vehicle.

Son al volant

El director general dels Mossos, Pere Ferrer, en declaracions a TV-3, ha matisat que la hipòtesi més probable que maneja la policia és que el sospitós de provocar el tràgic succés s’hauria adormit al volant.

El Servei Català de Trànsit va rebre l’avís a les 23.46 hores. Un dels menors morts ha sigut rescatat encara amb vida i traslladat en estat crític a l’Hospital Josep Lluís Trueta de Girona, on ha acabat morint, segons ha informat el SCT.

Tres ferits greus

Segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), en el mateix accident han resultat ferits greus tres ocupants. Tres més han sobreviscut i el seu estat és menys greu i dos només han patit lesions lleus.

Al lloc de l’accident s’hi han traslladat sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i 12 ambulàncies del SEM, que també ha activat el recolzament psicològic.

Quant a l’afectació viària, la C-63 s’ha mantingut tallada en els dos sentits de la marxa fins a dos quarts de quatre de la matinada.

Notícies relacionades

Amb aquestes dues víctimes, són 69 les persones que han mort en un accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya des de l’inici del 2021, 24 de les quals són motoristes.

Trànsit disposa del SIAVT (Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) que atén familiars i afectats per accidents de carretera, un servei d’orientació i informació per emprendre els durs tràmits burocràtics que generen aquests sinistres i també un lloc des del qual sol·licitar suport psicològic. Les víctimes poden contactar amb aquest servei trucant al telèfon gratuït 900 100 268 o a través de la web victimestransit.gencat.cat.