En bitllets de 500

Dos detinguts amb més de 12.000 euros falsificats a Sitges

  • La Policia Local de la localitat barcelonina va donar l’alto als dos arrestats perquè incomplien el toc de queda nocturn

  • Els agents els van trobar 19.000 euros als dos homes, que tenien antecedents en estafa i falsificació de monedes

Dos detinguts amb més de 12.000 euros falsificats a Sitges
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos homes han sigut detinguts a Sitges (Garraf) després de ser trobats amb 12.000 euros en bitllets falsos. Els dos arrestats tenien antecedents per falsificació de moneda i altres estafes.

Durant el toc de queda

Els dos homes han sigut detinguts durant el patrullatge nocturn de la Policia local de Sitges. Tot i que al principi els agents els van parar perquè estaven incomplint el toc de queda nocturn, durant el registre s’han trobat 19.000€ en efectiu.

Els dos detinguts tenien antecedents en falsificació monetària i en diferents tipus d’estafa, motiu pel qual la Policia Local els ha traslladat fins a la comissaria de la zona, on han comprovat que gran part dels diners trobats eren fraudulents. En total, han sigut requisats 12.000€ en bitllets de 500.

La parella ha quedat detinguda i els agents els han traslladat a les dependències dels Mossos d’Esquadra, que ara agafaran el relleu en la investigació.

Els de 20 i 50 els més afectats

Notícies relacionades

Durant el 2020, segons dades del Banc Central Europeu, les xifres de bitllet d’euros falsos es va reduir considerablement i es van retirar de la circulació un total de 460.000 bitllets a tot Europa, la majoria bitllets de 20 i 50, que són els més afectats per la falsificació. Unes xifres que es redueixen considerablement de manera anual des del 2015.

Malgrat que el BCE adverteix que les probabilitats que ens toqui un bitllet fraudulent són remotes, la institució europea presenta diferents mètodes per evitar que caigui a les nostres mans un bitllet fals. Entre ells, es descriu el senzill mètode de comprovació del ‘toqui, miri i giri’ que es descriu a la pàgina web de l’entitat.