Hi ha un menor crític

Hospitalitzats deu immigrants d’una pastera rescatada a prop de Gran Canària

  • Un menor es troba en estat crític

  • A l’embarcació hi viatjaven 52 persones: 29 dones, una d’elles embarassada, 14 homes i nou nens

Hospitalitzats deu immigrants d’una pastera rescatada a prop de Gran Canària
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Deu dels 52 immigrants subsaharians rescatats aquesta dimarts a la nit a dotze quilòmetres al sud de Gran Canària per Salvament Marítim van ser derivats a hospitals a causa del seu mal estat de salut, entre ells un menor en estat crític, segons informen fonts dels serveis d’emergència. A la pastera hi viatjaven, finalment, 52 persones: 29 dones (una d’elles embarassada), 14 homes adults i nou nens. Sis d’aquests últims van ser evacuats a l’Hospital Maternoinfantil de Las Palmas de Gran Canària, un en estat crític i cinc més amb hipotèrmia moderada, precisa el 112 de les Canàries. Quatre adults van ser derivats a centres sanitaris: una dona amb hipotèrmia greu i dos homes amb hipotèrmia moderada a l’Hospital Insular i una dona embarassada a l’Hospital Maternoinfantil.

Els ocupants de la pastera van relatar a l’arribar al moll als sanitaris, policies i voluntaris de la Creu Roja que els han atès en primera instància que van sortir de Dajla, al sud del Sàhara, i que feia quatre o cinc dies que eren al mar.

La seva pastera va ser detectada aquest dimarts a la tarda cap a les 19.00 hores pel radar del sistema de vigilància costanera SIVE, quan es trobava a uns 15 quilòmetres del sud de Gran Canària, i després va ser localitzada per un helicòpter de Salvament Marítim. Des del moment en què va arribar el barco de rescat, la ‘Salvamar Macondo’, se’ls va fer evident que molts dels seus ocupants es trobaven en mal estat. De fet, els mariners de Salvament van pensar inicialment que un d’ells havia mort.

Notícies relacionades

A la seva arribada a port, la majoria va necessitar que el desembarquessin en llitera i va ser precís reanimar un nen petit sobre el mateix terra del moll, segons va presenciar Efe. Un membre dels serveis d’emergència va confirmar que es tracta del menor que va ser enviat a l’hospital en estat crític, perquè presentava una hipotèrmia severa a l’arribar.

Entre els menors, hi ha tant nens com nenes i de diverses edats: del voltant d’un any, de tres, de cinc i de tretze. Entre els nou nens, hi figuren dos germans de tretze i cinc anys que asseguren que viatjaven sols, sense cap adult que els acompanyi, perquè diuen que a la seva mare la van pujar en una altra pastera, han precisat les fonts consultades per Efe.