Dues víctimes

Detingut per agressions sexuals un cuidador d’àvies d’una residència d’Alcanar

  • Una de les víctimes va comunicar ahir, després de votar, que no volia tornar per por del treballador

  • Els Mossos van investigar els fets, van localitzar una segona víctima i van arrestar el sospitós

  • La Conselleria de Treball i Afers Socials qualifica els fets de «gravíssims» i anuncia que es personarà en la causa judicial

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut un treballador de la residència L’Onada d’Alcanar, a la localitat d’Alcanar (Montsià), per agressions sexuals a dues àvies del centre. La detecció es va produir ahir diumenge a la nit quan una d’elles, després de votar, va comunicar als seus familiars que no volia tornar a la residència pels atacs que patia per part de l’empleat. Els familiars van comunicar els fets a la policia catalana, que va acabar arrestant aquest cuidador, de 54 anys, i van trobar una segona víctima al mateix centre.

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient a l’empresa gestora de la residència i es personarà com a acusació popular en el cas quan el jutjat obri diligències. La conselleria assegura que arribarà fins al final per depurar totes les responsabilitats que se’n derivin, tant individuals com de l’equip professional de la residència. Els Mossos investiguen si hi pot haver més víctimes.

Notícies relacionades

El treballador ha sigut detingut, de moment, per un delicte d’agressió sexual a dues dones, de molt avançada edat, residents al centre. La detenció es va fer ahir a la nit i l’home passarà aquest dilluns a disposició del jutjat d’instrucció número 1 d’Amposta.

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies va tenir coneixement de la detenció ahir a la nit i ha activat les vies per actuar judicialment davant «un cas molt greu amb conseqüències penals». També s’ha ofert recolzament psicològic a les dues víctimes i a les seves famílies a través del Servei d’Intervenció Especialitzada per a dones que han patit violència masclista. El departament considera «absolutament intolerables i gravíssims» uns fets perpetrats suposadament contra persones tan indefenses.