Prevenir abusos

La patronal de residències demana registre de treballadors amb antecedents

La patronal de residències demana registre de treballadors amb antecedents
1
Es llegeix en minuts

L’Associació d’Empreses de Serveis per a la Dependència (AESTE) ha condemnat «enèrgicament» l’agressió sexual a dues àvies de la residència d’Alcanar, a Tarragona, uns fets que titlla d’«intolerables i gravíssims», i reclama al secretari d’Estat de Drets Socials la creació d’un registre que permeti a les residències comprovar que els treballadors que contracten no tenen antecedents de delictes sexuals, com ja passa a l’àmbit de la infància.

«Demanem que es creï d’una vegada per totes un registre estatal de treballadors que, pels seus antecedents, no puguin accedir a treballar amb persones dependents, tal com ja s’aplica a l’àmbit de la infància. Els infants i la gent grans són col·lectius igualment vulnerables i mereixen el mateix tracte i les mateixes mesures preventives», ha reclamat el secretari general d’AESTE, Jesús Cubero.

Segons ha afegit, davant aquest tipus de casos, un no es pot mantenir «impassible ni mirar cap a una altra banda» i, per això, fan «una crida perquè es faci justícia sobre les persones implicades als esmentats abusos». «És inacceptable que una persona amb aquest tipus de conducta s’aprofiti d’algú en situació de vulnerabilitat per abusar-ne sexualment. Aquestes persones constitueixen un perill per a la societat i no representen a tot un sector on cuidem de manera excel·lent la nostra gent gran», ha remarcat.

Denúncia de la resident

Per això, des d’AESTE s’afegeixen a la qualificació de fets «intolerables i gravíssims» que han fet des de la Generalitat de Catalunya, i sol·liciten «que s’obri l’expedient pertinent al centre per aclarir els fets».

Notícies relacionades

AESTE també aplaudeix la «ràpida» actuació dels Mossos d’Esquadra, que van detenir diumenge passat el presumpte autor dels fets. La policia catalana va tenir coneixement dels fets quan una persona resident del centre, de 85 anys, va anar al col·legi electoral amb els seus familiars per exercir el seu dret a vot, i no va voler tornar a la residència, explicant que havia rebut diverses agressions sexuals per part d’un treballador.

«Com a patronal que defensa les bones cures a les persones grans i en situació de dependència, sortirem a denunciar públicament qualsevol tipus d’abús sexual, físic o psicològic que es produeixi contra una persona gran. Demanem el màxim rigor en l’aplicació de les penes contra aquests indesitjables», ha conclòs Cubero.