INVESTIGACIÓ

Detingut un ‘ultrasur’ per destrossar un bar la nit del Reial Madrid-Atlètic

  • Fa cinc anys que està en el grup ultra, té tatuatges d’extrema dreta i viu amb els pares

  • La policia cerca la resta d’integrants de la turba que va assaltar el local

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

La Policia Nacional va detenir I.C., un jove madrileny, per la seva participació en l’assalt i destrosses a un bar la nit del partit Reial Madrid-Atlètic de Madrid, el 12 de desembre. Es tracta d’un «membre actiu d’Ultra Sur», el grup d’aficionats d’extrema dreta seguidors del Reial Madrid, segons ha sabut EL PERIÓDICO de fonts del cas. Aquella nit, un grup d’«entre 15 i 20 persones» van acudir encaputxades al lloc i van llançar cadires, ampolles i altres objectes contra el local, al qual havien anat a buscar integrants del Front Atlètic.

La investigació de la Brigada Provincial d’Informació de la Policia ha revelat que el grup ultra de seguidors del Reial Madrid havien anat abans a diferents llocs a prop de l’estadi Wanda Metropolitano, però van decidir no cometre allà cap agressió. Posteriorment es van dirigir al local del carrer Sangenjo, al barri del Pilar, en el qual esperaven que hi hagués membres del Front Atlètic, per agredir-los. No obstant, quan hi van arribar els ultres no hi havia ningú del grup rival, per això van destrossar el local.

Tres delictes

Els testimonis obtinguts per la policia indiquen que en el moment de l’atac hi havia allà fins i tot més clients del Reial Madrid que seguidors de l’Atleti. Malgrat això, la turba ultra va destrossar el bar. Els investigadors van interrogar testimonis i clients, van revisar càmeres de seguretat d’una gasolinera pròxima i van aconseguir identificar I.C, que va ser detingut el 22 de desembre. Es va negar a declarar i està acusat de delictes de desordres públics, danys i un delicte contra la seguretat del trànsit, perquè la caravana ultra va fugir de la zona sortint en direcció prohibida.

Notícies relacionades

El detingut és membre d’Ultra Sur des de fa almenys cinc anys, segons fonts del cas. Viu amb els pares i té al cos tatuatges amb símbols del Reial Madrid i l’extrema dreta. La policia ja l’havia identificat anteriorment en alguns incidents de grups ultres. Així, l’1 de març del 2020, quan feia quaranta anys de la creació d’Ultra Sur, i abans del partit Reial Madrid-FC Barcelona al Santiago Bernabéu, el jove va ser identificat per una patrulla en una zona on presumptament s’havien citat per pegar-se ultres del Reial Madrid i els Boixos Nois. També és aficionat a acudir a concerts de música RAC (‘rock against communism’).

La policia continua les seves investigacions, revisant vehicles i càmeres de seguretat de la zona, per mirar d’identificar i detenir la resta d’integrants del grup que va destrossar el bar madrileny.