Violència macabra

Tres adolescents torturen un home a Benicarló i ho emeten per Instagram

Van lligar de mans el ferit, que està greu, i el van pegar amb una batedora i una clau anglesa durant hores

Tres adolescents torturen un home a Benicarló i ho emeten per Instagram
2
Es llegeix en minuts

Tres adolescents, de 16, 17 i 18 anys, han sigut detinguts a Benicarló per raptar, lligar de mans i torturar durant hores un home d’uns 30 anys i retransmetre-ho, a més, per la xarxa social Instagram en directe.

La víctima es troba ingressada a l’Hospital General de Castelló en estat molt greu amb traumatismes cranioencefàlics severs, així com costelles i una vèrtebra trencades. Així mateix, l’home segrestat té lesions d’importància a un braç que podrien fer-li perdre una mà, segons ha pogut saber aquest diari.

Els detinguts van passar aquest dimarts a disposició judicial al Palau de Justícia de Vinaròs i es va decretar la privació de llibertat per a tots ells, acusats d’intent d’assassinat i detenció il·legal.

¿Un mòbil econòmic?

Els macabres fets van passar diumenge en una vivenda del carrer de San Isidro. Concretament, en un domicili okupat del número 18. La víctima i els seus agressors es coneixien i tot apunta que vivien junts en aquest immoble, segons les primeres investigacions.

El mòbil de la brutal agressió podria ser econòmic, ja que els investigadors tenen indicis que els adolescents voldrien, suposadament, apoderar-se d’uns diners que la víctima tenia al banc. Amb l’objectiu d’aconseguir aquest efectiu, van retenir l’home des de la matinada de diumenge fins a les 16.00 hores aproximadament i el van colpejar per tot el cos amb una clau anglesa i una batedora industrial, que van mostrar ensangonades en el directe d’Instagram.

En el vídeo, que ja està en poder de l’autoritat policial i judicial, els presumptes autors apareixen fora de si i la víctima, plorant i suplicant clemència. Els adolescents criden en les imatges i amenacen de mort el segrestat, acusant-lo de ser un pederasta que ha violat una nena i que, per això, acabaran amb la seva vida –un extrem del qual no existeix cap indici i que sembla que és mentida. El vídeo mostra, així mateix, els dos menors i el major d’edat consumint algun tipus de droga fumada.

Notícies relacionades

Va ser un espectador del directe d’Instagram que va alertar la Guàrdia Civil de matinada, realment alarmat per les macabres imatges. Aquest testimoni va gravar la prova gràfica de les tortures i la va presentar a la caserna. A partir d’aquell moment, els agents van començar a buscar l’immoble a la capital del Baix Maestrat i van acabar intervenint a la casa a les 16.00 hores de diumenge.

Segons ha pogut saber aquest diari de fonts de la investigació, els agents van sorprendre els detinguts in fraganti, amb la víctima greument ferida. Pel que sembla, un d’ells portava en aquell moment una cartilla bancària propietat del segrestat a les mans, per la qual cosa el mòbil econòmic constituïa la sospita més clara per als investigadors al tancament d’aquesta edició.