Accident mortal

Almenys 12 morts i 26 ferits a l’estimbar-se un autobús a Bolívia

Les primeres investigacions apunten que el conductor del vehicle es va adormir per esgotament

Almenys 12 morts i 26 ferits a l’estimbar-se un autobús a Bolívia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 12 persones han mort i 26 més han resultat ferides aquest dimarts a Bolívia, després que un autobús hagi caigut pel barranc d’una carretera als Andes, en la ruta entre les ciutats d’Oruro i Sucre, a l’oest del país, segons han informat les autoritats locals i reporta Europa Press.

L’accident ha tingut lloc dimarts a la matinada i, segons les primeres investigacions, el conductor del vehicle s’hauria adormit per esgotament.

L’autobús s’ha precipitat des d’un barranc d’uns 100 metres de profunditat, en una regió ubicada a més de 4.000 metres sobre el nivell del mar, per la qual cosa va quedar gairebé completament destrossat segons les imatges que han circulat per les xarxes socials després de l’incident.

«L’oportuna intervenció policial del personal de Ravelo i la coordinació immediata amb el comando de Sucre fa que puguem assistir als ferits i morts i donar inici a les investigacions del fet», ha detallat el comandant departamental de la Policia de Potosí, el coronel Juan Carlos Alarcón, segons informa el diari local ‘Los Tiempos’.

L’autobús «feia el recorregut de la ciutat d’Oruro –oest– cap a Sucre –sud– per la carretera denominada Ravelo», ha informat el director nacional de Trànsit, Juan Carlos Espinoza.

En un primer moment, les autoritats només havien confirmat la mort de tres persones, tot i que posteriorment Alarcón ha detallat a Radio Fides que el saldo oficial era d’almenys 12 morts i 26 ferits.

Notícies relacionades

El policia també ha indicat que els ferits, de diversa gravetat, han sigut traslladats als hospitals rurals pròxims a la zona de l’accident, mentre que d’altres han sigut traslladats a Sucre.

El setembre passat un altre accident d’autobús a la mateixa regió del nord de Potosí va deixar 19 morts i 24 ferits.