Informe dels Mossos

Així va ser el (cinquè) assalt a la casa de Josep Maria Mainat

  • La seva dona i el seu antic amant van ser «sorpresos al llit de la quarta planta» de la vivenda pels Mossos
  • Angela, la dona de Mainat, als agents: «He entrat amb una clau perquè en soc la propietària»
  • El productor: «Van intentar entrar quatre vegades més, i en una va ser una persona amb màscara d’orangutan»
Així va ser el (cinquè) assalt a la casa de Josep Maria Mainat
4
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

El productorJosep Maria Mainatva trucar per telèfon a lapolicia local de Canet de Mara les set menys cinc del matí del 24 de novembre. Va explicar llavors als agents municipals que havia «rebut avís de moviment de les càmeres de seguretat interiors» que té instal·lades a la casa, una segona residència, i «al mirar les imatges gravades d’un quart d’hora abans ha vist que una persona les ha manipulat i, possiblement, hi hagi algú dins»,segons l’atestat dels Mossos d’Esquadraa què ha tingut accés EL PERIÓDICO.

Quan la Policia Local de Canet arriba a la casa, una edificació de quatre plantes, observa «quela porta d’accés a la vivenda principal està forçada»,però fa constar que «aparentmentno s’ha pogut accedir a l’interior».Els agents truquen llavors per telèfon a Mainat, que els autoritza que entrin al domicili. Els policies localsdemanen també ajuda als Mossosdavant la possibilitat de trobar-se amb assaltants dins de la vivenda.

Un penjador de fusta

La sorpresa arriba quan mossos i policies de Canet entren per fi a l’edifici. A la quarta planta de la casa, «a l’accedir a l’habitació principal,els agents sorprenen dues persones al llit», segons recull l’informe policial. Són la dona de Mainat,Angela Dobrowolski,investigada pel presumpte intent d’homicidi del seu marit, iel que era el seu amant ocasional, un veneçolà anomenat Gabriel Castro. Al costat del llit, els agents veuenun aparell receptor de radiofreqüències i un penjador de fusta, «objectes susceptibles de ser utilitzats per accedir a la vivenda i localitzar» càmeres de seguretat per canviar-ne l’orientació, segons l’informe policial.

Després de treure-la del llit, els agents pregunten a la dona de Mainat com ha aconseguit entrar a la casa i ella respon, segons l’atestat:«Amb la meva clau, en soc propietària».No obstant, les trucades a la policia de diversos veïns del carrer Sant Jaume havien alertat que a la terrassa de la casa es veia un «aparell» que podia haver sigut utilitzat per entrar a la vivenda. Els mossos ho comproven i escriuen que«la finestra que dona accés al bany de l’última planta està forçada amb una cosa utilitzada a tall de palanca i que està oberta».

Finestra forçada

Tot indica que la dona de Mainat i el seu amic «haurien accedit [a la casa]forçant la finestra abatible d’alumini de la tercera planta[un bany del dormitori principal]. Per arribar allà han hagut d’escalar per la casa del costat i accedir a una terrassa de la tercera planta on no hi ha càmeres», tal com va explicar posteriorment el productor als Mossos.

Finalment, els agents es van emportar detinguts la dona de Mainat i el seu amic per un possible intent de robatori. No obstant, a més d’haver sorprès els presumptes lladres al llit i que ells no tinguessin cap objecte en el seu poder, ni tan sols una bossa o motxilla per emportar-se el presumpte botí, els policies recullen en l’atestat que«les persones detingudes no portaven efectes personals ni roba de recanvi».

No faltava res

El mateix Mainat va comparèixer aquella tarda a la comissaria dels mossos d’esquadra a Arenys de Mar i va afirmar que, després d’anar a la casa,«no troba a faltar-hi res,ja que allà no hi ha gaires objectes personals, perquè és una segona residència». Això sí, el productor afirma que «no recorda» que uns altaveus, un rellotge i una caixa d’aparells per fer esportfossin a la cuina de la casa, el lloc on, segons els agents que van intervenir en l’operació, els van trobar.

En la seva compareixença a comissaria, Mainat afegeix que la casano té alarma ni caixa forta, tot i que sí càmeres de seguretat amb «sensor de moviments»i que «desconeix» perquè la seva dona vol entrar a la vivenda. Posteriorment, Angela Dobrovolski ha declarat quela seva intenció era quedar-se a la casa, no robar cap objecte.

Quatre assalts més

La compareixença de Mainat davant els Mossos ofereix dades inèdites fins ara. El productor assegura que el gener d’aquest any, coincidint amb els greus problemes en el seu matrimoni,va canviar el pany de la vivenda. I afegeix que «durant la setmana passadavan intentar forçar el pany de la porta d’entrada en tres ocasionssense aconseguir obrir-la». Es tracta, explica Mainat als agents, d’una porta de fusta i vidre, de doble fulla. Aquests tres intents d’assalt a casa seva van ser gravats per les càmeres de seguretat que té instal·lades a l’edifici. Mainat va entregar als Mossos les imatges dels intents d’assalts dels dies previs i també les de l’última nit.

Notícies relacionades

El productor afegeix en la seva declaració davant els Mossos que «hi va haver un quart dia, en què apareixia una altra persona amb una caputxai [portava posada]una màscara d’orangutan, que semblava un home i no va aconseguir entrar a la casa».

La dona de Mainat i el seu amic Gabriel van declarar davant el jutge de guàrdia i van quedar en llibertat,investigats per un possible delicte de robatorien grau de temptativa. El cas ha passat al Jutjat d’Instrucció número 3 d’Arenys de Mar, que haurà de decidir si manté l’acusació per aquest delicte o la canvia per un de més lleu d’ocupació de vivenda.