BATALLA JUDICIAL

La dona de Mainat abandona la vivenda davant la comitiva judicial que procedia al seu desallotjament

La jutge de família va atorgar l'ús de la vivenda familiar i la custòdia dels dos fills al productor de televisió

Ángela Dobrowolski, acusada d'intent d'assassinat de l'ex de la Trinca, ha sortit de la casa poc després de les 9.30 hores

mainat-salida-montado / periodico

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Una comitiva judicial ha entrat a les vuit del matí d’aquest dimecres a la vivenda del productor de televisió Josep Maria Mainat, al barri barceloní d’Horta, per procedir al desallotjament de la seva encara dona, Ángela Dobrowolski, tal com va ordenar el jutjat de família que tramita el divorci del matrimoni, pares de dos nens. La magistrada va acordar que la dona, acusada d’intentar assassinar l’exmembre de La Trinca injectant-li insulina, havia d’abandonar el domicili conjugal, a l’haver-se atorgat a Mainat l’ús de la residència i la custòdia dels fills en comú. La dona té també prohibit acostar-se a menys de 1.000 metres del productor i dels seus fills, així com la retirada del passaport i compareixences al jutjat.

Després de l’arribada de la comitiva judicial, uns operaris han canviat el pany de la porta principal de la casa, on la nit anterior havia dormit Dobrowolski. Al cap d’una hora i mitja, la dona ha sortit conduint el seu cotxe i en companyia dels seus dos advocats. Els lletrats han intentat frenar el desallotjament, però no ho han aconseguit. «La llei no és igual per a tothom», han explicat fonts de l’entorn de la dona.   

Dimarts, Dobrowolski va començar a treure mobles i altres estris de la casa amb l’ajuda d’uns amics. Els van carregar en tres furgonetes i els van traslladar a la nova vivenda de la dona, de la qual es desconeix la ubicació. En els últims dies, les càmeres de televisió han sigut un element més del paisatge del carrer de Feliu i Codina, on hi ha la casa. Aquest dimecres al matí, la Guàrdia Urbana i els Mossos han tallat el carrer on hi ha el xalet per facilitar el desallotjament.

Canvi d’advocat

I tot això enmig d’un canvi d’advocats. Aquesta mateixa setmana, la dona de Mainat ha trencat la relació amb l’advocat Jorge Albertini, al no estar d’acord amb com estava portant la defensa i va tornar a posar-se en mans d’un dels lletrats que la va assistir en la causa que es tramita contra ella pel presumpte intent d’assassinat. 

Al si del procés pel presumpte intent d’assassinat, el productor ha sol·licitat que es practiqui un examen psicològic a la seva dona. Quan va declarar el 25 d’octubre i abans que s’acordessin les mesures cautelars contra Dobrowolski, el productor va asseverar als mitjans de comunicació: «No l’odio», i va afirmar que la que havia sigut la seva companya sentimental «necessita ajuda». Algunes fonts, fins i tot, asseguren que Mainat ha arribat a oferir en els últimes dies la possibilitat de traslladar-se a pisos de la seva propietat, fet que la dona ha rebutjat. L’ex de la Trinca li continua pagant una pensió (la dels fills no, perquè la custòdia la té ell) i una de les seves empreses, un sou.   

Injectant-li insulina

El productor de televisió, de 73 anys, i la seva dona, de 37, es van conèixer a Barcelona, es van casar i el 2012 van ser pares d’una nena i d’un nen el 2016. L’exmembre de La Trinca tenia ja tres fills, un del seu primer matrimoni amb l’actriu Rosa Maria Sardà i dos més amb una altra dona amb qui Mainat, un dels fundadors de la poderosa productora Gestmusic, va mantenir una relació que va precedir l’actual amb Dobrowolski, dona d’origen alemany, de la qual preveia divorciar-se arran d’una profunda crisi de parella. En el repartiment de béns que planava en la seva herència, els seus fills eren presents però no així Dobrowolski, que ho va esbrinar i, segons els investigadors, presumptament va intentar acabar amb la seva vida injectant-li insulina mentre dormia, la nit del 22 de juny, i evitar així ser exclosa del testament.

Notícies relacionades

En la seva declaració judicial, Mainat va admetre que al gener la relació amb Dobrowolski es va deteriorar, fins al punt que li va informar que es volia divorciar. Aquell 22 de juny a la nit, la dona va anar a casa del productor per sopar. La parella va tenir una forta discussió. Ella es va posar histèrica i ell va intentar calmar-la. Quan ho va aconseguir, l’excantant se’n va anar a dormir. Abans la seva dona li va injectar dos medicaments habituals i ja amb el somni profund, li va punxar dues vegades més dues substàncies. 

L’acusada nega que fos insulina, com sospiten els investigadors. El cert és que Mainat va entrar en coma per una hipoglucèmia. L’ex de la Trinca va recordar davant el jutge que va tenir moments de lucidesa, però també «forats» de memòria, i que ell va tenir una «associació d’idees». Només va demanar al jutge que ho investigui perquè saber la veritat del que va passar. Als jutjats s’estan tramitant, a més, denúncies creuades de coaccions, així com una per presumpta estafa contra la dona.