FINAL DEL JUDICI

Condemnats a 80 anys els assassins de la neboda d'Ángel María Villar

María Villar va ser segrestada a Mèxic el 2016 i el seu cadàver va ser trobat després que la família pagués un rescat

zentauroepp35624396 mar a villar galaz  sobrina del presidente de la federaci n 201125054147

zentauroepp35624396 mar a villar galaz sobrina del presidente de la federaci n 201125054147

2
Es llegeix en minuts
Efe

La justícia mexicana va condemnar aquest dimarts a 80 anys de presó els dos responsables de la mort de María Villar, espanyola segrestada i assassinada a Mèxic el 2016 i neboda de l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar.

«Avui hem conclòs la fase de judici oral, on finalment els dos acusats són sentenciats a 80 anys de presó. Aquesta sentència significa fer un pas més en la recerca de justícia», va declarar el viudo, el brasiler Cristiano do Vale.

La condemna arriba quatre anys després del crim contra Villar, que va ser segrestada el 13 de setembre del 2016 al pujar en un taxi a la zona comercial de Santa Fe, a Ciutat de Mèxic, i va aparèixer sense vida dos dies després en un paratge de Santiago Tianguistenco, al limítrof estat de Mèxic.

L’espanyola va pujar al vehicle i va avisar al seu marit que ja es dirigia a casa, però metres més endavant una altra persona va abordar el vehicle i la va segrestar de manera violenta.

El marit va sol·licitar l’assistència a la Policia Federal i després d’una prova de vida es va pagar un rescat de 65.000 pesos (més de 3.500 dòlars / més de 2.900 euros), però els delinqüents van interrompre la comunicació i el cos de l’espanyola va ser trobat el 15 de setembre.

El judici

Do Vale va estar present en el judici en qualitat de testimoni, però la resta de la família no ha pogut viatjar des d’Espanya per la pandèmia.

Les dues persones que van ser arrestades al cap de pocs dies dels fets, incloent-hi un expolicia, van resultar responsables de la privació de la llibertat, la demanda econòmica i l’assassinat de la dona, va detallar el brasiler.

«Aquesta sentència podria tenir un tipus d’apel·lació pels defensors i també el sistema judicial dona l’oportunitat de demanar una empara en contra de la sentència», va matisar.

El viudo va lamentar la tardança del procés judicial i els obstacles que ha afrontat per trobar justícia.

«Durant aquest camí van ser molts mexicans, molts estrangers, que em deien que ho deixés, que desistís, que això no aniria enlloc», va relatar.

Notícies relacionades

Tot i així, va manifestar que la sentència li dona confiança en la justícia mexicana.

«Avui la veritat és que m’omple de satisfacció veure que, malgrat tot el que es diu del país, del qual ens vam enamorar i triar per viure-hi fa uns anys, té un sistema judicial en el qual confio», va compartir Do Vale.