Noves revelacions sobre el segrest de la neboda de Villar

El cervell del crim va ser un expolicia i el taxi en què va ser raptada estava modificat per a aquesta acció

mariavillarfb

mariavillarfb

1
Es llegeix en minuts

Noves revelacions sobre el segrest i l'assassinat a Mèxic de María Villar Galaz. La premsa mexicana ha informat, citant fonts oficials, de l'alt nivell de planificació del segrest i ha revelat que entre els segrestats hi ha almenys un exmembre de la Policia Federal.

Segons el diari 'El Informador', el taxi en què va ser segrestada la neboda del president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, estava modificat per ser utilitzat en raptes. Així, el seient del darrere havia sigut manipulat per ser retirat fàcilment per passar ràpidament la víctima al maleter des de dins del cotxe.

El 8 de novembre, les autoritats van anunciar la segona detenció relacionada amb el crim. L'arrestat va ser identificat com a Estañón Nájera, un expolicia federal a qui s'acusa de ser el presumpte autor intel·lectual i material del segrest i assassinat.

MÉS IMPLICATS

Segons la presidenta de l'associació Alto al Secuestro, Isabel Miranda Wallace, Estañón Nájera hauria format part de la Policia Federal.

"És vergonyós que lluny de protegir els ciutadans, policies i expolicies, que se suposa que tenen una formació en el sentit de servei i protecció, abusin dels seus coneixements per transgredir les lleis", ha criticat Wallace.

Notícies relacionades

"Crec que hi ha altres corporacions. No crec que sigui l'únic (exagent), i estic convençuda que hi ha policies en actiu" involucrats en el cas, ha assenyalat.

El primer detingut va ser Óscar Saúl Roldán Rodríguez, a la presó des del 3 d'octubre.