Crim a Monesterio

Cas Manuela Chavero: el jutge envia a presó sense fiança l'assassí confés

La decisió arriba després d'un llarg cap de setmana de reconstrucció dels fets

chavero / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Zafra (Badajoz) ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a Eugenio D. H., de 28 anys, únic detingut per la desaparició de Manuela Chavero, la veïna de Monesterio (Badajoz) de 42 anys a qui se li va perdre la pista la nit del 4 al 5 de juliol del 2016. La decisió arriba després d’un llarg cap de setmana de reconstrucció dels fets.

El jutge li imputa al detingut, veí també de Monesterio, els presumptes delictes de detenció il·legal i homicidi, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia d’Extremadura (TSJEx). Ell mateix va confessar haver-la matat.

Es pot recordar que la Guàrdia Civil el va detenir la nit de dijous passat, 17 de setembre, i aquest diumenge ha sigut disposat a disposició judicial cap a les 20.00 hores, abans que expirés el termini màxim de 72 hores sota custòdia de la Benemèrita. L’acusat ha declarat davant el titular del jutjat de Zafra durant una mica més de quatre hores.

Enterrada

L’acusat ha prestat declaració judicial després d’una llarga jornada en la qual ha sigut al seu domicili a Monesterio, tot just a dues cases de distància de la de la desapareguda, custodiat pels agents de la Secció d’Homicidis, Segrestos i Extorsions de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Badajoz, que han portat el seu cas, per reconstruir els fets la nit en la qual, segons la seva pròpia confessió als investigadors, la víctima va morir de forma «accidental».

El detingut ha estat a la seva vivenda en dues ocasions, primer durant pràcticament tota la matinada d’aquest diumenge, i després durant la tarda, abans de tornar a Zafra per passar a disposició judicial.

Notícies relacionades

S’ha de recordar que l’acusat va portar els agents fins a una finca de la seva propietat a uns quatre quilòmetres de Monesterio, on va indicar que havia enterrat el cos de Manuela Chavero, i que en aquest mateix lloc van aparèixer unes restes òssies que van ser traslladades a l’Institut de Medicina Legal, si bé els resultats de la identificació encara no han transcendit.

Des del TSJEx remarquen que la investigació continua oberta i que es manté decretat el secret exprés del sumari.