Detingut a Monesterio

Un veí de Manuela Chavero, desapareguda fa quatre anys, confessa que la va matar

L'arrestat, de 28 anys, viu al mateix carrer del municipi de Badajoz on vivia la dona

zentauroepp37583348 manuela chavero200918095150

zentauroepp37583348 manuela chavero200918095150

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil han detingut a Monesterio (Badajoz) un home de 28 anys per la desaparició, el juliol del 2016 en aquest mateix municipi, de Manuela Chavero, de 42 anys. L’arrestat viu a la localitat extremenya, al mateix carrer que Chavero i ha confessat que la va matar

Fa uns dies, Emilia Chavero, germana de Manuela, va entregar als investigadors una carta anònima en la qual s’apuntava a l’ara arrestat com a sospitós de la desaparició de la dona, el cos del qual mai ha sigut trobat. 

Les fonts consultades asseguren a Efe que els agents van donar credibilitat a l’escrit, cosa que, juntament amb les investigacions que es feien des de fa temps, ha motivat la detenció i la posterior confessió.

La Guàrdia Civil ha estat registrant una finca que va ser propietat de l’autor confés de la mort i s’han trobat restes que estan pendents de ser analitzades i que podrien correspondre a la morta, perquè el detingut ha confessat que va enterrar el cos en aquest lloc. 

Aquest matí va ser traslladat a dependències de la Guàrdia Civil de Zafra (Badajoz) per prendre-li declaració després que l’arrestessin dijous a última hora de la tarda. I després d’això va ser conduït fins a la finca, situada al paratge conegut com La Dehesa, a uns quatre quilòmetres al nord del nucli urbà del municipi.

Després de la mort del seu pare, el presumpte autor de la mort de Manuela Chavero va heretar tres finques, dues que estan precintades i l’altra que és on s’ha fet el rastreig.

Acte de recolzament a la desapareguda celebrat a Càceres. / EL PERIÓDICO

Sobtada desaparició

Manuela Chavero va desaparèixer de casa seva el 5 de juliol del 2016. No es va emportar claus, ni documentació ni el telèfon mòbil, i la televisió i la llum de la casa estaven enceses. Té dos fills, que en el moment de la seva desaparició eren amb la seva exparella. 

El 27 d’agost, agents de l’UCO van tornar a inspeccionar la vivenda de la dona i la zona amb l’objectiu de trobar noves proves sobre el parador de Chavero, en unes indagacions que no ha abandonat.

Llavors, van realitzar una reconstrucció amb un vehicle per comprovar si un cotxe va poder recollir Manuela Chavero i quant temps hauria tardat.

casa-chavero / periodico

«Final a l’angoixa de la família»

L’alcalde de Monesterio (Badajoz), Antonio Garrote, espera que la detenció d’un veí del poble per la seva presumpta vinculació amb la desaparició de Manuela Chavero, de 42 anys, «posi fi a quatre anys d’angoixa per a la família».

Notícies relacionades

En declaracions a Efe, Garrote s’ha mostrat esperançat que l’arrest d’un home «condueixi a la resolució definitiva del cas». «Són quatre anys d’angoixa i desesperació per a la família, i també per a la ciutadania» del municipi, d’uns 4.250 habitants.

«Si s’aclareix el cas, la família podrà descansar», ha afegit l’alcalde, que ha afirmat que «les sensacions» al poble són d’«incertesa» per la detenció i pel que va poder passar amb Manuela Chavero.

Temes:

Desapareguts