VIOLÈNCIA MASCLISTA

En estat greu una dona apunyalada pel seu marit a Reus

L'agressor va fugir corrents, però va ser detingut poc després

reus / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Una dona va resultar ferida de gravetat i està ingressada amb pronòstic reservat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona després de ser apunyalada a Reus amb un ganivet pel seu marit, que va ser detingut per la Guàrdia Urbana de la localitat.

Els fets van succeir aquest diumenge a la tarda al domicili de la parella, al número 3 del carrer Escultor Rocamora de Reus. L’agressor, un home de 42 anys, va fugir corrents tacat de sang, tot i que va ser detingut poc després als voltants de la vivenda, segons informen la policia local i els Mossos d’Esquadra.

El detingut és ara a la comissaria dels Mossos, que s’han fet càrrec de la investigació, i està pendent de passar a disposició judicial en les pròximes hores com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa.

Més consultes per violència familiar

El servei d’atenció a la víctima de la Conselleria de Justícia ha rebut 410 trucades el març i l’abril, un 36% menys que els mateixos mesos del 2019, quan hi va haver 644 consultes, però han pujat un 53% les relacionades amb la violència en l’àmbit familiar, mentre que han descendit les de violència masclista robatoris.

Les trucades vinculades als furts i robatoris han descendit un 60% a causa del descens d’aquesta tipologia de delictes pel confinament, passant de 227 del 2019 a 89 al març i abril d’aquest any.

També han baixat les consultes sobre la violència masclista en un 13%, amb 75 trucades davant les 86 de l’any passat. A més, s’han atès 5 consultes relacionades amb conflictes veïnals, les mateixes que en el mateix període del 2019.

Majoria de dones

Notícies relacionades

Quant a la radiografia de la consulta al servei de l’atenció a la víctima, el 82% contacten per telèfon mentre, que la resta ho fan per correu electrònic, el 62% són dones i el 30% tenen més de 60 anys.

D’altra banda, el 45% de les persones que contacten amb aquest servei ho fan per informar-se sobre com s’interposa una denúncia.