DES DE TERRASSA

Cau una banda que va estafar 200 persones amb pòlisses d'assegurança falses

Cobraven els imports i deixaven les víctimes sense cobertura

mossos-recurso

mossos-recurso

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones i estan investigant unes altres dues com presumptes membres d’una banda delictiva establerta a Terrassa que va estafar a 200 persones amb pòlisses d’assegurança falses, ha informat la policia catalana en un comunicat.

Els sospitosos, detinguts el 13 d’agost i als qui se’ls imputen els delictes d’estafa continuada, falsificació documental i revelació de secrets, contactaven amb clients que volien contractar una assegurança i s’oferien per realitzar els tràmits.

Amb la documentació que els clients els aportaven, generaven una pòlissa falsa que no tenia cobertura legal i s’embutxacaven el pagament realitzat, que generalment era en efectiu o en un compte bancari particular.

Aconseguien realitzar les seves estafes amb èxit gràcies que dos integrants de la banda havien treballat en les empreses d’assegurances i coneixien els codis informàtics que feien servir per generar les pòlisses falses. Els estafadors també van utilitzar les dades personals de diverses persones sense el seu coneixement per fer-los servir com acceptants d’altres pòlisses que es donaven d’alta a altres clients.

Codis robats

Notícies relacionades

La investigació es va iniciar quan una corredoria d’assegurances de la localitat va denunciar que s’havien fet servir els seus codis informàtics per elaborar pòlisses fraudulentes de vehicles, l’import dels quals no havia sigut abonat a l’empresa, però sí que havien sigut generades en el sistema. Paral·lelament, algunes de les víctimes que van tenir col·lisions lleus van ser denunciades per conduir sense assegurança, pel que se’ls va retirar el vehicle i van haver de pagar multes al voltant dels 1.500 euros.

Els tres detinguts van passar el 15 d’agost a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de Terrassa, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs, però la investigació continua oberta per mirar de localitzar més afectats per l’estafa, que ha comportat fins al moment pèrdues econòmiques de 147.000 euros a quatre companyies d’assegurances.