A CÒRDOVA I HUELVA

Dues presons feien servir descàrregues elèctriques en presos violents com a teràpia

El Govern anterior havia autoritzat l'experiment, i l'actual l'ha paralitzat a l'espera de proves mèdiques

zentauroepp11213576 carcel de crdoba190308121818

zentauroepp11213576 carcel de crdoba190308121818 / OLGA LABRADOR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els centres penitenciaris de Huelva i Còrdova van realitzar provesd’estimulació cerebral mitjançant corrents elèctrics alliberats a 41 presos considerats violents amb l’objectiu de calmar les conductes més agressives.

Segons han informat fonts d’Institucions Penitenciàries a Europa Press, aquest experiment es va realitzar el 2016 al centre penitenciari de Huelva i el 2017 al de Còrdova. Aquest projecte, autoritzat per l’anterior Govern, ha sigut suspès i no tindrà continuïtat fins que es coneguin les conclusions d’un informe de salut penitenciària que s’està elaborant.

Notícies relacionades

El tractament va consistir a col·locar als presos, que hi van participar de forma voluntària, uns elèctrodes al cap que portaven un corrent elèctric suau per estimular els dos hemisferis cerebrals alhora.

Aquest tractament basat en sessions d’estimulació cerebral d’uns 15 minuts de durada i que es va realitzar tant areus amb delictes de sang com sense –com a grup de control–, es va prolongar durant tres dies i després d’aquest temps es va concloure que aquests estímuls van servir per baixar l’agressivitat en paràmetres com ara la violència verbal, la violència física, la ràbia i l’hostilitat.