A Valladolid

La Policia deté diversos empleats d'una funerària per incinerar en taüts més barats

La investigació, iniciada el 2017, es manté oberta per la Policia Nacional i l'Agència Tributària

tanatorio-valladolid

tanatorio-valladolid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Diverses persones han sigut detingudes a Valladolid en una operació que la Policia Nacional i l’Agència Tributària mantenen oberta per una presumpta estafa en què, pel que sembla, empleats de l’empresa funerària El Salvador incineraven els morts en taüts més barats que els adquirits per les famílies.

La Delegació del Govern a Castella i Lleó ha confirmat aquesta operació, mentre que fonts del dispositiu han informat que les actuacions s’estan desenvolupant altanatori  que la funerària té a Valladolid, situat al cementiri d’El Carmen, on hi ha més d’una vintena de policies i membres de l’Agència Tributària.

A més, els agents estan realitzant registres a les dependències que l’empresa té al cèntric carrer Angustias, a la capital, així com al municipi val·lisoletà de Santovenia.

Investigació iniciada el 2017

La investigació, que prova de determinar si els empleats de la funerària canviaven els taüts comprats pels familiars per d’altres més barats en el moment de la incineració, es va iniciar el 2017, tot i que l’operació i els registres han començat aquest matí, segons les mateixes fonts, que han indicat que hi ha secret de les actuacions decretat pel jutjat que investiga el cas.

Notícies relacionades

Als voltants del tanatori El Salvador hi ha agents i vehicles policials, així com familiars de difunts que acudeixen a acomiadar els seus éssers estimats. 

La Delegació del Govern ha indicat que quan conclogui aquesta fase de la investigació convocarà una roda de premsa i oferirà detalls sobre el cas, així com el nombre de detinguts.