El cadàver d'un nen s'està 20 hores al sofà de casa a Madrid

La família no tenia prou diners per pagar a la funerària, li faltaven 1.500 euros

Les veïnes, d'un barri de Fuenlabrada, van haver d'amortallar el cadàver

zentauroepp42277203 madrid fuenlabrada un ni o de 7 a os muerto en casa durante2180223095619

zentauroepp42277203 madrid fuenlabrada un ni o de 7 a os muerto en casa durante2180223095619

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cadàver d'un nen de 7 anys es va estar 20 hores al domicili dels seus pares, concretament al sofà, perquè aquests últims no disposaven de prou diners per pagar les despeses de la funerària. Segons ha informat Telemadrid, la criatura va morir dimecres a la tarda en casa seva al municipi madrileny de Fuenlabrada a causa d'un càncer. La família preferia que hi passés les últimes hores i vetllar-lo al domicili, però en "condicions dignes". Per això, quan va morir, van trucar als serveis funeraris però se'n van anar sense el cadàver perquè a la família li faltaven 1.500 euros per costejar el servei.

Això va provocar que les veïnes haguessin d'amortallar el nen, que es deia Raúl. "Ha sigut molt dur", relata la tia. Per solucionar el problema, els pares es van posar aleshores en contacte amb l'Ajuntament de Fuenlabrada, però no va ser fins dijous al voltant de les 13.00 hores quan es van portar el cadàver al tanatori. Gairebé 20 hores després. 

Fonts municipals han informat Efe que la família va decidir traslladar el nen des de l'Hospital Niño Jesús de Madrid, on se l'estava tractant de càncer, a la seva vivenda a Fuenlabrada perquè hi morís, però que ells no van tenir constància de la situació "fins dimecres a la nit", hores després de morir el nen.

De fet, és "una veïna a través de les xarxes socials qui alerta l'ajuntament de la mort del nen" i que a la família li faltaven "al voltant de 1.500 euros" per sufragar l'enterrament, ja que l'altra part del funeral ja havia sigut costejada pel centre hospitalari, a través de la Fundació Aladina.

Segons fonts del Consistori, es van posar en contacte amb la família del menor "el matí següent" i van iniciar els preparatius per a la recollida del cos, ja que els empleats de la funerària "s'hi havien negat" perquè els familiars al·legaven que no tenien diners per costejar-ho. Aquestes fonts insisteixen que, si haguessin sabut abans la situació, la família no hauria hagut de vetllar el cos del nen a la casa durant 20 hores -quatre hores menys del que fixa la llei-, ja que els serveis socials municipals "s'encarreguen habitualment de sufragar aquestes despeses a famílies sense recursos". 

Notícies relacionades

Finalment, van ser l'ajuntament, la funerària i l'Hospital Niño Jesús els que es van fer càrrec de les despeses de la vetlla i l'enterrament, que es va portar a terme dijous al cementiri de la localitat. 

La cadena autonòmica Telemadrid ha informat dels fets en els seus informatius: