A POZOBLANCO

El fiscal demana set anys de presó per a 'La manada' per un altre assalt sexual

Els acusa d'un delicte d'abús i un altre contra la intimitat per uns fets que van passar abans dels Sanfermines del 2016

També els reclama una indemnització de 10.500 euros per danys morals i despeses de curació de la víctima

zentauroepp43135052 manada pozoblanco190121135919

zentauroepp43135052 manada pozoblanco190121135919

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La Fiscalia sol·licita set anys de presó per als quatre membres de ‘La manada’ implicats en un altre casd’abusos sexuals a Pozoblanco (Còrdova). Segons consta enl’escrit de qualificació provisional, el ministeri públic reclama tres anys per un delicte d’abusos sexuals cap a una noia comès a l’interior d’un vehicle, i quatre anys més per un altre delicte contra la intimitat a l’haver difós sense el seu consentiment les gravacions de l’abús en diversos xats de missatgeria. Així mateix, per al conductor del vehicle, l’exmilitar Alfonso Cabezuelo, li reclama a més una multa de 720 euros per causar-li lesions lleus, i demana que tots els acusats indemnitzin de forma conjunta i solidària la víctima amb 4.500 euros en concepte de despeses de curació i 6.000 més pels danys morals causats. Els quatre acusats es troben actualment en llibertat mentre es resolen els recursos contra la sentència que els condemna a nou anys de presó, junt amb un cinquè noi, pels abusos sexuals comesos als Sanfermines del 2016.

Segons el relat donat per vàlid per la Fiscalia, la nit de l’1 de maig els acusats Alfonso Cabezuelo, Jesús Escudero, José Ángel Prenda i Antonio Guerrero van anar a la fira de la localitat cordovesa de Torrecampo (Còrdova), a prop d’on l’exmilitar estava destinat. Allà van coincidir en una de les casetes discoteca amb la víctima, que s’havia desplaçat també des de Pozoblanco en companyia d’altres amics. Tots ells “van consumir diverses begudes alcohòliques” i la noia va arribar a prendre alguna consumició amb Cabezuelo. Cap a les 7,15 hores del matí, el noi es va oferir a portar la noia al seu domicili de Pozoblanco al vehicle en què havien arribat els quatre membres de ‘La manada’.

"En estat de profunda inconsciència"

Ja a l’interior del vehicle, la noia es va asseure al seient posterior entre Cabezuelo i Escudero, mentre Guerrero condueix i ‘el Prenda’ ocupa el seient del copilot. “Degut probablement a la quantitat d’alcohol ingerida –assenyala l’escrit– sense que hagi pogut determinar-se, si a més d’això, va prendre de forma deliberada o sense saber-ho, alguna altra substància estupefaent, la noia va caure en un estat de profunda inconsciència, fins al punt de no recordar el que va passar en el trajecte del vehicle”. Segons es va poder comprovar posteriorment en un vídeo i les imatges difoses pels joves un xat amb altres amics, i descoberts mesos després quan són detinguts després de ser acusats d’una violació grupal als Sanfermines, “amb el concert previ” tots ells aprofiten que la noia es trobava privada de sentit, i amb ànim libidinós, van començar a fer-li diversos tocaments de caràcter sexual, inclòs el conductor.

Una vegada a Pozoblanco, tres dels acusats van baixar del vehicle i Cabezuelo va abandonar el seient posterior, es va incorporar com a conductor i va continuar la marxa junt amb la noia. Quan aquesta es va despertar, el noi li va demanar que li fes una fel·lació. I davant de la seva negativa, “amb intenció demenyscabar la seva integritat física”l’home li va colpejar a la cara, li va donar un cop de puny al braç i la va empènyer perquè sortís del cotxe mentre l’insultava amb crits de “puta”.

Estrès traumàtic per la difusió de les imatges

Notícies relacionades

L’escrit del fiscal fa recalcament que la víctima va tenir coneixement d’aquests vídeos no en aquell moment, sinó “quatre mesos després, quan es van fer públics”, i com a conseqüència tant dels fets com “de l’exposició mediàtica i social” que va derivar del tractament i divulgació que van fer mitjans de comunicació i xarxes socials la noia va patir estrès traumàtic i va necessitar 90 dies per a la seva recuperació.

A més de les penes de presó sol·licitada per la Fiscalia, també demana per als quatre acusats la prohibició de comunicar o aproximar-se a la víctima en qualsevol lloc on es trobi o freqüenti o al seu domicili a una distància inferior a 100 metres durant vuit anys per al delicte d’abús sexual i nou anys més pel delicte contra la intimitat al cedir a tercers imatges o gravacions audiovisuals sense el seu consentiment quan la divulgació menyscaba greument la intimitat personal d’aquesta persona.