Crim tràgic

El jutge autoritza la incineració de les restes del petit Gabriel Cruz sol·licitada pels seus pares

El petit va rebre sepultura el mes de març passat

lainz42494611 gabriel cruz funral180313171931

lainz42494611 gabriel cruz funral180313171931

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El titular del Jutjat d’Instrucció número 5 d’Almeria, Rafael Soriano, ha autoritzat la cremació de les restes mortals del petit Gabriel Cruz, el menor de vuit anys que va ser assassinat a mans d’Ana Julia Quezada el 27 de febrer passat en un mas de Rodalquilar a Níjar (Almeria) i la desaparició del qual va comportar una forta mobilització d’efectius durant 13 dies, fins que el cadàver va ser trobat.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts judicials, que han precisat que el jutge va autoritzar la incineració del cos del petit mitjançant una interlocutòria dictada el dia 12 passat després que cap de les parts s’oposés a la petició de Patricia Ramírez i Ángel Cruz, els pares del menor, que van donar sepultura a les seves restes al cementiri de Fernán Pérez al mes de març.

S’ha de recordar que l’instructor va donar 15 dies a les parts perquè responguessin aquest extrem a partir de la notificació de la interlocutòria deaixecament parcial del secret de sumari, dictat el 19 de juny passat. En aquesta línia, les mateixes fonts han indicat que el jutge manté sota secret sumarial alguns folis a l’espera de rebre determinats informes policials, per la qual cosa la instrucció finalitzarà "ben aviat".

El magistrat va prohibir la cremació del cos del nen el 13 de març passat i en va autoritzar únicament l’enterrament davant de la possibilitat que fos precís practicar noves proves o procedir a una segona autòpsia, si bé el jutge ja explica amb els informes precisos sobre això que van determinar com havia mort el petit.

Va ser aquell mateix dia que l’autora confessa del crim, Ana Julia Quezada, va declarar per primera vegada durant més d’hora i mitja davant dels agents de la Guàrdia Civil després de la seva detenció a la Puebla de Vícar dos dies abans, quan transportava el cos sense vida i seminu del menor al maleter del seu vehicle a més de 75 quilòmetres de Las Hortichuelas de Níjar.

Més de 1.500 folis

Per contra, en la seva última compareixença davant l’autoritat judicial, no va arribar a respondre les preguntes formulades pel magistrat per salvaguardar el seu "dret de defensa" quan pesava encara el secret sobre les diligències. No obstant, les preguntes en les quals hi havia detalls sobre com van succeir els fets sí que van quedar registrades.

Notícies relacionades

L’instructor assenyalaria la pertinència d’aquesta última citació, que amb prou feines es va estendre durant mitja hora, abans de procedir a aixecar el secret de sumari sobre les actuacions de manera parcial sobre una causa en l’obra més de 1.500 folis i de la qual l’accés restringit continua en gairebé una vintena de papers, a més d’aquells que es puguin produir posteriorment sobre les proves encara pendents de rebre.

Entre les diligències practicades hi ha els informes pericials en relació amb l’autòpsia, les escoltes policials, els informes toxicològics i altres proves encaminades a aclarir el crim pel qual l’única acusada està investigada per assassinat, detenció il·legal i un delicte contra la integritat moral.