DECLARACIÓ

Ana Julia Quezada, a la Guàrdia Civil: "Vaig deixar la samarreta per donar-li esperança a l'Ángel"

Va dir que va causar la mort de Gabriel Cruz al reprendre-li que agafés una destral i insultar-la dient-li que era una "negra lletja"

zentauroepp42480615 almeria  espa a   01 03 2018   al01 almeria 11 03 2018  foto180627104707

zentauroepp42480615 almeria espa a 01 03 2018 al01 almeria 11 03 2018 foto180627104707 / Carlos Barba

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ana Julia Quezada, autora confessa de la mort del petit Gabriel Cruz, va dir en la seva declaració a la Guàrdia Civil que havia deixat una samarreta del menor al costat d’una depuradora perquè Ángel Cruz, pare del nen, "cregués que estava viu, per donar-li esperança i no fer-li mal." La detinguda també va explicar que va causar involuntàriament la mort del petit a l’intentar reprendre-li que agafés una destral i perquè la va insultar dient-li que era una "negra lletja" i que se n’"anés a Santo Domingo".

Així consta en un dels documents inclosos en el sumari de la causa segona contra la investigada com a presumpta autora de delictes d’assassinat, detenció il·legal i contra la integritat moral.

La dona va relatar als agents de l’institut armat que era parella d’Ángel Cruz des de feia un any i tres mesos i que convivia amb ell des del setembre del 2017 en un vivenda de Vícar (Almeria), així com que el petit de vuit anys solia anar cada 15 dies al domicili i que la relació amb el nen era "bona".

A jugar amb els amics

Així mateix, va assenyalar que el 27 de febrer passat estava amb el Gabriel a la casa de la seva àvia a Las Hortichuelas Bajas, a Níjar (Almeria), i que després de menjar, cap a les 15.35 hores, el petit va dir que sortiria per jugar amb uns amics.

Segons ella, l’àvia del nen li va dir que esperés una mica perquè era "molt aviat" i que aproximadament cinc minuts després va abandonar la vivenda per anar a casa dels seus cosins, després de la qual cosa ella va agafar una coca-cola i es va muntar al seu vehicle per anar a pintar la porta d’una masia de l’Ángel a Rodalquilar, Níjar.

Quezada va sostenir davant de la Guàrdia Civil que, al agafar el camí d’accés a la vivenda de l’àvia del Gabriel, es va trobar amb aquest "jugant amb un bastonet al costat dret" i que, al preguntar-li què feia allà, el petit li va respondre que era "molt aviat per anar on era la Rosita i que estava fent una mica de temps".

Va mantenir que llavors li va dir que pugés al vehicle i que l’acompanyés a Rodalquilar, ja que després l’aproparia novament a Las Hortichuelas Bajas perquè pogués jugar amb els nens.

Va explicar que van arribar fins a la finca de Rodalquilar, van estacionar el vehicle al costat d’una "basseta", que el Gabriel va baixar de l’automòbil i va començar a jugar fora de la casa mentre ella desconnectava l’alarma i obria les finestres per ventilar perquè "feia olor de pintura".

Una destral del jardí

Va declarar que llavors va veure que el nen agafava una destral del jardí i que li va dir que la deixés perquè es podia fer mal, que llavors el petit va entrar a la casa i li va dir que callés, que "sempre li deia el que havia de fer", que la va insultar dient-li que era una "negra lletja" i que se n’"anés a Santo Domingo".

Va afegir que va forcejar amb el petit per treure-li la destral "tapant-li la boca alhora perquè callés i no l’insultés, que li va estrènyer la boca i el nas" i que no volia "fer mal ni al Gabriel ni a ningú".

Quan es va adonar que el Gabriel ja no respirava, va assegurar que es va espantar "moltíssim, es va bloquejar i no sabia què fer", que es va quedar fumant sense saber què fer perquè havia fet mal al nen i a l’Ángel, fins que el va enterrar en una zona pròxima a la piscina, lloc on abans havia fet un forat i el va tapar amb pedres i sorra. Havia despullat el nen i havia tirat la roba a un contenidor de Retamar, a Almeria.

La visita de la filla

Notícies relacionades

Quan li van preguntar sobre per què la seva filla es va desplaçar a la província d’Almeria després de la desaparició del Gabriel, va manifestar que no tenia res a veure amb els fets i que s’havia traslladat per donar-los ànims a ella i a l’Ángel i a col·laborar en la recerca.

Finalment, va afirmar que havia tret taules de la piscina de la finca ella inicialment sola per "treure’s l’estrès pel qual estava passant" i, després amb ajuda d’una de familiar de l’Ángel que "no sabia res i no tenia a veure res", i que les van ubicar sobre el buit on estava enterrat el Gabriel.