A les 12.00 hores

Ana Julia Quezada, l'assassina del Gabriel, torna davant del jutge aquest dilluns

Després de la compareixença podria aixecar-se el secret de sumari del cas

zentauroepp42498866 rodalquilar  almer a   13 03 2018  ana julia quezada junto a180314140629

zentauroepp42498866 rodalquilar almer a 13 03 2018 ana julia quezada junto a180314140629 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge Rafael Soriano ha citat a declarar aquest dilluns Ana Julia Quezada, l’acusada del’assassinat del nen de vuit anys Gabriel Cruz, el cos del qual va aparèixer al maleter del cotxe maleter del cotxe que conduïa l’autora confessa del crim després d’una recerca de 13 dies a Las Hortichuelas de Níjar (Almeria).

La seva compareixença està prevista a les 12.00 hores a la Ciutat de la Justícia, per a la qual cosa ja s’ha emès, a més, manament a la presó provincial d’El Acebuche, on està en presó provisional, perquè hi vagi en companyia dels seus lletrats, Esteban Hernández-Thiel i Beatriz Gámez, a la presa de declaració.

La declaració d’Ana Julia Quezada completa el testimoni de l’única investigada pel cas, que s’enfronta als delictes d’assassinat, detenció ilegal i un delicte contra la integritat moral, motiu pel qual, després d’aquesta i esperant rebre algunsinformes pericials encara pendents, podria alçar-se elsecret de sumari, prorrogat recentment per l’instructor després de rebutjar els recursos de les parts al respecte.

D’altra banda, el jutge ha acceptat la personació de l’associació Clara Campoamor com a acusació popular en la causa malgrat els recursos presentats per l’acusació particular. Tot i això, aquesta representació només podrà actuar pels delictes de detenció il·legal i assassinat perquè la víctima és el menor i no els seus pares, que han de ser considerats com a perjudicats pel crim.

Al maleter

Ana Julia Quezada va ser detinguda l’11 de març passat a la Puebla de Vícar (Almeria) pels agents de l’UCO quan es disposava a entrar en un garatge amb el cos de Gabriel Cruz, ja sense vida, al maleter del vehicle.

Notícies relacionades

Els agents l’havien sotmès a una  vigilància propera des de feia dies per les sospites que pogués estar involucrada en la desaparició del menor, que passava uns dies a casa de la seva àvia paterna i que, el dia de la desaparició, no va arribar a casa d’uns cosins que vivien a uns cent metres de distància.

Després de la seva detenció, la investigada va prestar declaració davant de la Guàrdia Civil, on va reconèixer que havia ocultat el cos després de la mort de Gabriel, tot i que la va enquadrar en un episodi accidental. Posteriorment, va comparèixer davant del jutge en dos dies consecutius, cosa que va obligar a prorrogar la seva detenció abans que es decretés el seu ingrés a presó sense fiança.