L'expapa del Palmar i la seva dona, detinguts per homicidi involuntari després d'assaltar l'Església Palmariana

Tots dos van ser ingressats en un hospital de Sevilla al resultar ferits per arma blanca

zentauroepp43709242 graf8248  el palmar de troya  sevilla   11 06 2018   localid180612115107

zentauroepp43709242 graf8248 el palmar de troya sevilla 11 06 2018 localid180612115107 / Fermin Cabanillas

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Semblava un simple intent de robatori a la basílica del Palmar de Troya, la polèmica secta d’Utrera (Sevilla) que santificaFrancisco Franco, en què els dos presumptes atracadors van ser sorpresos aquest diumenge per un dels fidels del recinte. Els tres van resultar ferits de diversa consideració en l’enfrontament amb les armes blanques que portaven els assaltants. Però la notícia saltava a primera hora de dilluns, quan es descobria que els presumptes lladres erenl’antic Papa de la església Palmariana, Ginés Jesús Hernández, més conegut com Gregori XVIII, i la dona per qui va apostatar i va abandonar l’ordre religiosa, Nieves Triviño.

Fonts de la Guàrdia Civil han confirmat que Triviño, funcionària municipal a l’Ajuntament de Monachil (Granada), on resideix la parella, va ser donada d’alta a l’hospital dilluns al matí després de ser atesa de ferides d’arma blanca, després de la qual cosa va ser detinguda per la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil pels suposats delictes de robatori amb força i homicidi involuntari en grau de temptativa. Ginés Hernández, per la seva part, continua ingressat al centre sanitari amb una ferida de gravetat altòrax, encara que quan es recuperi serà detingut pels mateixos càrrecs. La tercera persona, que els va aturar a tots dos, va resultar també ferida, però les seves ferides són menys greus.

El rocambolesc incident protagonitzat per qui una vegada va ser el summe pontífex de l’església  palmariana dels Carmelites de la Santa Faç –fundada el 1978 pel 'Papa Clemente' a partir d’un cisma de la Catòlica–, es va produir diumenge a la tarda, segons va avançar Canal Sur. Pel que sembla, tant Hernández com Triviño es van apropar al recinte “encaputxats” i amb estris per perpetrar un suposat robatori. Després de saltar la muralla que envolta aquest peculiar espai per un dels punts més baixos del perímetre, es van trobar amb alguna persona, pel que sembla un jove sacerdot, que estava realitzant tasques de manteniment.

Notícies relacionades

Es va produir llavors un forcejament entre els tres, i gràcies als crits que se sentien, els sacerdots de l’església es van adonar de l’intent de robatori i van trucar immediatament a les forces de seguretat, que es van personar al lloc conjuntament amb un helicòpter d’emergències sanitàries per traslladar els ferits. La Guàrdia Civil investiga ara els fets, encara que tot apunta que Ginés Hernández hauria provat de recuperar part dels objectes que en nombroses ocasions ha assegurat que li pertanyien i que es van quedar a la basílica.

Exseminarista i exmilitar espanyol, el papa Gregorio XVIII va fugir a la desbandada el 22 d’abril de 2016 quan, per a sorpresa de tots, va dir adeu al Palmar de Troya i reconeixent la seva crisi de fe va marxar en un BMW a la recerca de la seva nòvia, una funcionària granadina la família de la qual havia sigut membre de l’ordre però que va aconseguir sortir-ne. Es van casar i al costat d’ella va començar a denunciar la “farsa” dels Carmelites de la Santa Faç, assegurant que tot era un muntatge per treure diners als fidels més crèduls. Mentre ella protagonitzava portades d’Interviú, ell s’afiliava al PP de Granada –que va abandonar mesos després– i els seus antics correligionaris l’acusaven de cobdiciós, i li retreien el ferri i absurd mandat que va imposar, però que no complia. El seu successor, el sacerdot suís Joseph Odermatt, que havia estat el seu secretari d’Estat, va arribar a remetre cartes als fidels assegurant que el desertor era “una bèstia maleïda”.