ROBATORI PERILLÓS

Sis detinguts per perforar oleoductes per sostreure combustible

L'organització havia robat més de 200.000 litres de gasolina i gasoil a Huelva, Cadis, Sevilla i València

La Guàrdia Civil estima que els danys causats podrien arribar a un valor de 7.000.000 d'euros

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut sis persones, d'entre 36 i 53 anys, que robaven combustible mitjançant la perforació d'oleoductes a Huelva, Cadis, Sevilla i València. L'operació es va iniciar l'octubre de l'any passat, quan es va detectar que s'estaven realitzant extraccions de forma il·lícita en un oleoducte de la província de Castelló. A partir d'aquí es va establir un dispositiu de seguiment i control fruit del qual es va acabar detenint sis persones.

La Guàrdia Civil ha pogut constatar que l'organització podria haver sostret més de 200.000 litres de combustible al llarg dels dos últims anys. Igualment s'estima que els danys causats podrien arribar a un valor de 7.000.000 d'euros. La xarxa havia ideat un mètode molt sofisticat per sostreure gasolina i gasoil.

RISC PER A LA SALUT

Notícies relacionades

Aquesta pràctica suposava un alt risc per a la seguretat pública, ja que per tenir accés al combustible la xarxa perforava el tub transportador del combustible, amb la qual cosa podria haver ocasionat una gran explosió, així com un risc mediambiental produït pel vessament de combustible a la zona.

Els detinguts, així com les diligències instruïdes, han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sagunt (València).