El fiscal de Balears renya la família i la premsa pel cas de la nena agredida

El ministeri públic considera que els parents van exagerar la gravetat de les lesions

Acusa els mitjans de comunicació de prendre partit i de no contrastar les informacions

icoy35860637 mallorca anselm turmeda161014213705

icoy35860637 mallorca anselm turmeda161014213705 / ATIENZA

1
Es llegeix en minuts
XISCO UMBERT / PALMA

La Fiscalia de les Balears va considerar ahir que no té indicis per continuar les diligències al voltant del cas de la suposada agressió a la nena de agressió 8 anys al col·legi Anselm Turmeda de Palma. Els presumptes culpables són menors de 14 anys i no poden enfrontar-se a la justícia. Són inimputables per llei, segons el fiscal superior, Bartomeu Barceló.

Però hi ha més coses. De manera totalment insòlita, segons la família, la Fiscalia posa en dubte la gravetat de les lesions que la menor havia patit. Es remet al comunicat mèdic que indica que la nena va patir esgarrapades, rascades i algun hematoma, però no parla de despreniments ni de danys en òrgans, com han indicat la mare i les germanes. En el comunicat, el fiscal considera el que va passar al pati del col·legi com «un fet puntual sense transcendència». Per això, afegeix, «la discrepància i la confusió de matisos pot portar a conclusions errònies».

Barceló també va recriminar l’actitud dels mitjans de comunicació, als quals reclama «mesura i rigor» en la informació sobre el cas. En aquest sentit, critica que hagin generat «un corrent d’opinió basat en una única versió, sense un contrast mínim». 

LESIONS LLEUS

Cita com a exemple que els comunicats mèdics emesos sobre les lesions sofertes per la menor agredida el 5 d’octubre passat indiquen que revesteixen «la consideració de lleu» i no coincideixen «amb moltes de les afirmacions sobre el fet sorgides en els mitjans de comunicació», quan «poden implicar matisos molt importants sobre el que va passar».

El fiscal superior de les illes recorda en el seu comunicat «l’especial consideració» que mereix «el tractament periodístic dels temes amb menors implicats» i ha remarcat que «haurien de ser tractats amb més mesura, així com amb un cert rigor»

Notícies relacionades

Així mateix, recalca que «poden comportar greus afectacions de drets, generació de conclusions equivocades o errònies» i també «greus conseqüències de futur per a aquests menors a curt, mitjà o llarg termini».

Barceló també es refereix al fet que el paper de la Fiscalia és vetllar pels drets de qualsevol dels menors implicats en l’assumpte i protegir-ne l’honor, la intimitat personal i familiar i la imatge, «fins i tot en contra de la posició sobre això que puguin mantenir els seus representants legals».