L'exdona de Bretón: "Seria un alleujament que morís cremat, com els meus fills"

La mare dels nens Ruth i José creu que el seu exmarit, condemnat per la mort de tots dos, només vol "cridar l'atenció"

ortiz

ortiz

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Quan fa cinc anys de la mort a Còrdova dels seus fills, Ruth i José, cremats pel seu pare, Ruth Ortiz intenta refer la vida després de passar un “infern” durant el seu matrimoni amb José Bretón. Creu que l'últim intent de suïcidi del seu exmarit és un “toc d'atenció”, perquè si de debò volgués morir “ja ho hauria fet”. I tranquil·la, afirma sense dubtar que li desitjaria una mort semblant a la que van viure els seus nanos, perquè no creu que s'hagi fet justícia. “Seria un alleujament que morís cremat, com els meus fills”.

Així s'ha pronunciat Ortiz en una entrevista concedida aquest divendres al 'Programa de Ana Rosa' a Tele 5. Allà ha vinculat els talls al coll que s'ha autoinfligit el seu exmarit amb el cinquè aniversari de la mort dels fills a la finca de Las Quemadillas --propietat de la família paterna--. La dona diu que no sap, però, què està planejant Bretón, perquè els últims mesos s'ha queixat en diverses ocasions per sol·licitar ser traslladat des de la presó de Ciudad Real a Còrdova, de manera que pugui rebre visites de la seva família.

"NO HO VEIG JUST"

“No sé què està maquinant a la presó. Potser està preparant una altra venjança”, ha assegurat. Fa un temps, ja va expressar que tenia la convicció que ella seria la següent tan bon punt Bretón aconseguís sortir de la presó. No obstant, tot seguit, apunta que “és tan covard que no crec que s'acosti a mi directament”. En qualsevol cas, calcula que quan faci els 25 anys de condemna, Bretón tindrà més de 60 anys, “però no veig just que arribi un moment en què ell disfruti de llibertat”. “No crec en la reinserció en ell”, insisteix.

Notícies relacionades

“Estic farta dels seus tocs d'atenció”, confessa, atribuint les últimes lesions al fet que aquest dissabte és l'aniversari de la mort dels nens i que “potser no li ve de gust ser a la presó per la pressió dels seus companys, i potser volia anar a l'hospital”. “És un pres problemàtic, no el voldran en cap presó i no crec que rebi visites. Ell està sol”.

Ortiz recorda la vida en parella com un calvari. “No està content amb res, mai ho ha estat i viu en un constant infern”, ha descrit. I dubta de les intencions per les quals Bretón manté fotos dels nens a la cel·la i no deixa que les toquin. “No sé per a què. Aquesta mentida l'ha fet entrar tant en aquest paper que se l'ha cregut”, diu en l'entrevista televisiva. Quan s'acosten aquestes dates d'octubre, ella rememora tot el que va passar, i això suposa “molt de dolor”. Tot i així, diu que almenys ara sap on són les restes dels seus fills. “Puc anar a portar-los flors i visitar-los. Tenir les restes va ser molt important, va ser com tancar un capítol”, sentencia.