A MÀLAGA

Detinguda una dona de 83 anys per matar el seu marit amb una crossa

En un primer moment es va atribuir la mort de l'home a una caiguda accidental del sofà

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

Com en un episodi de 'CSI', les proves per descobrir rastres de sang han sigut determinants per assenyalar a una dona de 83 anys com l'autora de la mort del seu marit, un altre octogenari a qui va pegar amb una crossa i la mort del qual va intentar camuflar com un accident domèstic a causa d'una caiguda fortuïta d'un sofà.

Els fets, segons ha revelat aquest dijous a la Guàrdia Civil de Rincón de la Victoria (Màlaga), es van produir el dia 21 de juliol, quan els agents van rebre l'avís que un home d'avançada edat havia caigut al seu domicili. L'home, segons van poder comprovar els sanitaris, es trobava en estat greu amb diverses lesions al cap, produïdes, semblava, al caure del sofà on reposava. El ferit va ser evacuat a l'hospital Carlos Haya, on va morir l'endemà.

Però els agents i l'equip mèdic que van intervenir en l'auxili van tenir certs dubtes sobre la relació entre les ferides de la víctima i la suposada caiguda, per la qual cosa es va determinar obrir una investigació per part de la Policia Judicial. I aquí va ser on van començar a saltar les alarmes: en la "minuciosa inspecció" portada a terme al domicili de la víctima es van localitzar projeccions de sang en llocs que no es corresponien amb la zona on es va trobar la víctima.

FERIDES AL CAP

Notícies relacionades

La prova que va conduir els investigadors a concloure que es tractava d'un homicidi va ser la troballa, mitjançant tècniques especials, de restes de sang de la víctima en una de les crosses que utilitzava per al seu desplaçament, malgrat que havia sigut rentada per intentar amagar-ne les restes. L'autòpsia del cadàver corroboraria poc després aquestes sospites al constatar que la víctima presentava múltiples ferides al cap la profunditat i mida de les quals es corresponien amb la crossa, suposada eina utilitzada per a l'homicidi.

La dona de la víctima, M.B.G, també de 83 anys, única persona que era al domicili quan es van produir els fets, va ser qui va donar als agents la versió de l'accident fortuït. Després de la seva detenció, aquest dijous ha ingressat a la presó per ordre del jutjat 7 de Màlaga.