Detingut a Jaén un jove per instal·lar una aplicació espia al mòbil de la seva parella

Accedia a les converses de Whatsapp i a les xarxes socials a què estava inscrita la víctima

Dues noies xategen per mòbil en un vagó del metro de Barcelona.

Dues noies xategen per mòbil en un vagó del metro de Barcelona. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a Jaén un jove acusat d'instal·lar una aplicació 'espia' al mòbil de la seva parella que li permetia accedir a les converses de Whatsapp i a les xarxes socials en què la víctima estava inscrita i fins i tot activar el micròfon o la càmera de forma remota per poder escoltar i veure el que passava en el seu telèfon.

Segons informa la comissaria provincial en un comunicat, la investigació va començar arran de la denúncia de la víctima, que, després de nou mesos de relació, es va personar en dependències policials amb sospites que la seva parella l'estava controlant perquè no li semblava "normal" que ell sabés el lloc i determinades situacions que ella vivia.

Segons la Policia, el detingut, a causa del seu caràcter "gelós i manipulador", controlava en tot moment els moviments de la seva parella mitjançant un terminal mòbil que li havia regalat al principi de la seva relació i al qual havia incorporat un programa "espia".

Notícies relacionades

La víctima li havia recriminat que la seva intimitat estava sent vulnerada i va decidir trencar la relació, ja que resultava "insuportable la convivència perquè psicològicament no podia més". Va intentar en diverses ocasions donar per finalitzada la relació i abandonar el domicili on convivien, encara que no va arribar a fer-ho per la insistència de la seva parella, a qui va decidir donar diverses oportunitats per la seva "dependència emocional".

Segons el relat policial, davant cada oportunitat que li donava, al cap d'un temps tornava el control sobre la víctima, i fins i tot arribava a ridiculitzar-la davant les seves amistats i a fer-li xantatge emocionalment. El detingut ha passat a disposició judicial i continuen les investigacions dirigides a aclarir els fets.